Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καλαμάτα ενισχύει τα εκλογικά σενάρια…

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην  Καλαμάτα ενισχύει τα εκλογικά σενάρια…

Το προεκλογικό θερμόμετρο… ανεβαίνει συνεχώς, παρότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να το κατεβάσει. Και ο ίδιος γνωρίζει, όμως, ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από την ακρίβεια, την αβεβαιότητα και το άγχος της επιβίωσης.

Εξ ου και η εντολή του προς τους βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης για πυκνές επαφές με τον κόσμο στις περιφέρειές τους.

Η δε κάθοδός του στην Καλαμάτα την ερχόμενη εβδομάδα, με αφορμή το συνέδριο για το ΕΣΠΑ, θα έχει και εκλογική χροιά. Θα προσπαθήσει να περιγράψει τι έγινε και τι πρέπει να γίνει για τη Μεσσηνία, προκειμένου ο νομός να ξεφύγει από τη μετριότητα των οικονομικών μεγεθών, ενώ θα περιγράψει και την προσπάθεια της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούν “τρύπες” στην τσέπη των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές μέρες ανάλογη εκδήλωση έγινε στην Πάτρα με το περιφερειακό συνέδριο και τη συμμετοχή υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων, ωστόσο το συνέδριο στην Καλαμάτα αποκτά μεγαλύτερη σημασία με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού.

Για τα προβλήματα του νομού γνωρίζει ήδη την κατάσταση από τους βουλευτές, θα έχει, όμως, και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα δύο ημέρες πριν στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση δε θα περιοριστεί στα προβλήματα υποδομών της Μεσσηνίας, αλλά αναμένεται να έχει κι άλλες προεκτάσεις.

Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τον πρωθυπουργό, όμως, είναι το μίγμα έργων υποδομών και μέτρων για την οικονομία να δίνει απαντήσεις στις αγωνίες των πολιτών.

Γνωρίζει ότι οι περισσότεροι από εμάς ενδιαφέρονται να “νικήσουν” στη μάχη της επιβίωσης. Και στενοχωρεί τους πολίτες,  ίσως και να τους εξοργίζει, όταν σε άλλες χώρες τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα. Για παράδειγμα, ποιος δεν προβληματίζεται όταν η βενζίνη ή το πετρέλαιο κίνησης είναι πολύ χαμηλότερα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες από την Ελλάδα, ή όταν βλέπει πως εκτός της ελληνικής επικράτειας αποφασίζεται ακόμα και η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα;

Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Υπάρχουν πάρα πολλά που μας οδηγούν σε ευρύτερο προβληματισμό για το τι οικονομία θέλουμε, τι λάθη έχουν γίνει και τι μπορεί να αλλάξει άμεσα, προκειμένου και η υγιής επιχειρηματικότητα να στηριχθεί, αλλά και οι αγρότες που διαμαρτύρονται και ο πολίτης να δουν να αντιμετωπίζονται διάφορες στρεβλώσεις.

Μόνο τότε θα αποκτήσει πολιτική σημασία το διήμερο συνέδριο με τίτλο «Το νέο Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2021-2027»…
Α.Π.