Η υπερβολική ταχύτητα βασική παράβαση κάθε μήνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η υπερβολική ταχύτητα βασική παράβαση κάθε μήνα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τέσσερα τροχαία με τραυματισμούς το Μάιο στη Μεσσηνία

Δυο σοβαρά και δύο ελαφρά τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στη Μεσσηνία το Μάιο που μας πέρασε, ενώ, δυστυχώς, ο Ιούνιος, χωρίς ακόμα να έχει φτάσει ούτε μέχρι τη μέση, καταγράφει δύο νεαρά παιδιά νεκρά και τουλάχιστον τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Σε στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια του Μαΐου σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν 29 τροχαία ατυχήματα με 34 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα: δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, με δύο νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τρεις σοβαρά τραυματίες και 24 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 29 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία το Μάιο δε σημειώθηκε κανένα θανατηφόρο ατύχημα, αλλά δύο σοβαρά τροχαία με δύο σοβαρά τραυματίες και δύο ελαφρά ατυχήματα με δύο ελαφρά τραυματίες.

Παραβάσεις και έλεγχοι

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων το Μάιο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας και το αντικανονικό προσπέρασμα.

Επίσης, το Μάιο συγκροτήθηκαν 586 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.415 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 197 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.988 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: 2.049 για υπερβολική ταχύτητα, 253 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 239 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 166 για ΚΤΕΟ, 82 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 81 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 40 για αντικανονικούς ελιγμούς, 39 για παραβίαση σηματοδότη, 18 για αντικανονικό προσπέρασμα, 16 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 5 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη