Καλαμάτα: Ινδός θα έπαιρνε 5.000 ευρώ για να διευκολύνει 27χρονη να φύγει από την Ελλάδα

Καλαμάτα: Ινδός θα έπαιρνε 5.000 ευρώ για  να διευκολύνει 27χρονη να φύγει από την Ελλάδα

Συνελήφθησαν όλοι στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Παράνομα προσπάθησε να φύγει μια 27χρονη Ινδή από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, την οποία συνόδευε ένας 57χρονος ομοεθνής της με τον ανήλικο γιο του, προκειμένου να δίνουν την εντύπωση οικογένειας και ο οποίος θα πληρωνόταν για τη διευκόλυνση αυτή με αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Σταθμού του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνέλαβαν την 27χρονη για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και 57χρονος Ινδός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Θα έπαιρνε 5.000 ευρώ

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 27χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μιλάνο Ιταλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πλαστά.

Μαζί της ήταν ένας 57χρονος, ο οποίος προσποιήθηκε το σύζυγο της 27χρονης και έχοντας μαζί τον 7χρονο γιο του, τη συνόδευε προμηθεύοντάς τη με νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό της από τη χώρα και συνελήφθη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε συμφωνηθεί πως όταν φτάσουν στην Ιταλία, η 27χρονη θα του δώσει ως αμοιβή 5.000 ευρώ.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, από την κατοχή της 27χρονης, διαβατήριο από Αρχές του Μπαγκλαντές. Διαβατήρια Μπαγκλαντές διέθετε και ο 57χρονος με το γιο του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.