Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Τουρκική προπαγάνδα στην Αγία Σοφία

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Τουρκική προπαγάνδα στην Αγία Σοφία

Πώς συνέδεσε την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Την κλιμάκωση της έντασης από πλευράς της Τουρκίας και ειδικότερα για το σόου με την τρισδιάστατη παράσταση πάνω από την Αγία Σοφία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, κλήθηκε να σχολιάσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Ο μητροπολίτης το απέδωσε σε προπαγανδιστικούς λόγους, όπως ανέφερε μιλώντας χθες το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό  ΣΚΑΙ. «Χρησιμοποιούν το μνημείο για να εκφράσουν, να κεφαλαιοποιήσουν τις απόψεις και τις πολιτικές τους, που πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω, προκεμαλικά, σε μια οθωμανική αντίληψη του ρόλου του ισλαμισμού και της Τουρκίας και που εμφανίζεται με νέες, νεοοθωμανικές αντιλήψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την προχθεσινή επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο μητροπολίτης σχολίασε ότι δεν υπάρχουν επεκτατικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα και πως ένα μνημείο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ειδικά αφού η Τουρκία το έδωσε σε χρήση λατρείας, σε μια συγκεκριμένη λατρεία.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε πως η Τουρκία «ξέρει να κεφαλαιοποιεί κάθε πρόκληση που κάνει, και για εσωτερικό και για εξωτερικό όφελος». Έφερε δε ως παράδειγμα την άρνηση ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και την προσπάθεια της Άγκυρας να συνδεθεί με το καθεστώς του ψευδοκράτους.