ΝΑΣ «Αίολος»: Ιστιοπλοϊκό 3ημερο «Γεώργιος Α. Καρέλιας» και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Θ

ΝΑΣ «Αίολος»: Ιστιοπλοϊκό 3ημερο «Γεώργιος Α. Καρέλιας» και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Θ

Δύο σημαντικές διοργανώσεις για το χώρο της Ιστιοπλοΐας θα διοργανώσει ο ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» με τη στήριξη των Δήμων Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 23ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης «Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια» δόθηκε συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί στο σκάφος «Albatros”. Ήταν μία ξεχωριστή πρωτοβουλία του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος», όπου μίλησαν οι:

Χάρης Βγενής, πρόεδρος ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος»

«Ο Σύλλογός μας διοργανώνει για 23η χρονιά το Ιστιοπλοϊκό 3ήμερο στη μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια. Ο αείμνηστος Γεώργιος Α. Καρέλιας από την ίδρυση του «Αίολου» ήταν πάντα  κοντά στο Σύλλογο. Κάτι που έχει μεταλαμπαδεύσει και στην οικογένειά του.

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Πύλου – Νέστορος, αλλά και το Δήμο Καλαμάτας που στηρίζουν όλες τις διοργανώσεις που αναλαμβάνει ο ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος».

Παναγιώτης Καρβέλας, Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια  στον ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» για τη διοργάνωση του 23ου αγώνα, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη «Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια».

Ο αγώνας ξεκινά από την Καλαμάτα, συνεχίζεται σε Κορώνη, Φοινικούντα, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Καλαμάτα.

Από το 1999 που ξεκίνησε αυτός ο αγώνας, τον παρακολουθώ ανελλιπώς. Είναι μεγάλη η χαρά μου. Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση για το χώρο του Ναυταθλητισμού, που βοηθά στην προβολή των περιοχών των δύο Δήμων. Είμαστε αρωγοί  στο ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία την έναρξη των ιστιοδρομιών και τα σκέλη Καλαμάτα – Κορώνη, Κορώνη – Φοινικούντα. Εύχομαι δε καλή επιτυχία».

Σαράντος Μαρινάκης, Αντιδήμαρχος Καλαμάτας

«Ο ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» με απόλυτη συνέπεια τιμά τη μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια. Είναι άξια επαίνων η διοίκησή του, η οποία αναγνωρίζει τη βοήθεια που έχει προσφέρει στο Σύλλογο η οικογένεια Καρέλια.  Ο Δήμος Καλαμάτας πάντα θα στηρίζει δράσεις αθλητικές και πολιτιστικές. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες».

Δημήτρης Παπασταθόπουλος, Έφορος Ιστιοπλοΐας ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος», πρόεδρος Επιτροπής Αγώνα «Γεωργίου Α. Καρέλια»

«Θα αναφερθώ στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί σε τρία σκέλη.

Πρώτο σκέλος – Σάββατο 11 Ιουνίου, εκκίνηση στη 1.00 μ.μ. και διαδρομή Καλαμάτα – Κορώνη.

Δεύτερο σκέλος – Κυριακή 12 Ιουνίου, εκκίνηση 12.00 μ. και διαδρομή Κορώνη – Φοινικούντα.

Τρίτο σκέλος – Δευτέρα 13 Ιουνίου – εκκίνηση στις 11.00 π.μ. και διαδρομή  Φοινικούντα – Καλαμάτα.

Θα συμμετάσχουν 10 σκάφη με 80 αθλητές. Ανάμεσά τους είναι αθλητές με σημαντικές διακρίσεις.

Θεόδωρος Παπασαραντόπουλος, γενικός γραμματέας, ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος»

«Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Δήμου Καλαμάτας αλλά και του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τη στήριξή τους στο Σύλλογό μας για τη διοργάνωση αυτού του σημαντικού  αγώνα.

Επίσης, να ευχαριστήσω το Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης και το Super Market Σιψάς, το Σύλλογο Επαγγελματιών Φοινικούντας για τη φιλοξενία των σκαφών και των πληρωμάτων, αλλά και τη διοργάνωση των τελετών απονομών. Επίσης το σκάφος «Aqua Reskue” για την παρουσία του στους αγώνες».

Όσον αφορά τώρα στη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης που θα διεξαχθεί από 2 – 9 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή 30 πληρωμάτων, μίλησαν οι:

Χάρης Βγενής, πρόεδρος ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος»

«Σχετικά τώρα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με χαρά σας γνωστοποιούμε την ανάληψη αυτής της σημαντικής διοργάνωσης. Θα συμμετάσχουν μεγάλα σκάφη με 30 πληρώματα, ενώ θα βρεθούν περισσότερα από 300 άτομα στην Καλαμάτα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από 2-9 Σεπτεμβρίου και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλοτουρισμού στην περιοχή μας. Ο Δήμος Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για να βοηθήσουν.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Α/Θ, διεξήχθη  και παλιότερα στην Καλαμάτα με ξεχωριστή επιτυχία».

Παναγιώτης Καρβέλας, Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

«Είμαστε πολύ ευτυχίες που θα διεξαχθεί σε δύο Δήμους  της Μεσσηνίας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Οι Δήμοι Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος έχουν πολύ πλούσια ναυταθλητική παράδοση και τέτοιες διοργανώσεις  ενισχύουν αυτή την παράδοση. Θέλουμε οι περιοχές μας να γίνουν τουριστικοί προορισμοί. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες».

Σαράντος Μαρινάκης, Αντιδήμαρχος Καλαμάτας

«Είναι πολύ σημαντικό  γεγονός η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Θ. Έρχεται δε μετά από μεγάλη προσπάθεια του ΝΑΣ Καλαμάτας «Αίολος» και έτσι θ’ αναβαθμίσουν  το επίπεδο του Ναυταθλητισμού στην περιοχή μας. Ως Δήμος Καλαμάτας έχουμε την υποχρέωση να βοηθούμε τέτοιες διοργανώσεις. Οι συμμετέχοντες σε σπουδαίους αγώνες  Ιστιοπλοΐας αποτελούν πρεσβευτές της περιοχής μας».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΣ Καλαμάτας Θεόδωρος Παπασαραντόπουλος προσέφερε στον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, ένα βιβλίο με τους κανόνες της ΕΙΟ, ενώ το ίδιο έπραξε και ο έφορος Ιστοπλοΐας της ΝΑΣ Καλαμάτας  Δημήτριος Παπασταθόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Καλαμάτας Σαράντο Μαρινάκη.