Ο κομπλεξισμός κάποιων ταλαιπωρεί τον κόσμο…

Ο κομπλεξισμός κάποιων  ταλαιπωρεί τον κόσμο…

Στο παρελθόν είχαμε γράψει για τον ακατάλληλο χώρο στον οποίο γίνονται οι ορκωμοσίες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς το αμφιθέατρο είναι μικρό και «ο ένας είναι πάνω στον άλλον».

Μετά τα σχόλια και την ανυπόφορη κατάσταση, οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου αποφάσισαν να τις χωρίζουν, προκειμένου να είναι λιγότερα άτομα ανά ορκωμοσία. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι χθες η πρώτη ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι και η τελευταία στις 5.00 το απόγευμα.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις ορκωμοσίες υπήρχαν άτομα στις πόρτες με λίστες, οι οποίο έλεγχαν τον κόσμο για ποιον πτυχιούχο ερχόταν, αφού το κάθε άτομο που ορκιζόταν μπορούσε να έχει μέχρι δύο άτομα.

Πολύ απλά, δηλαδή, αν έρχονταν οι γονείς να δουν το παιδί τους, θα μπορούσαν, αλλά δε θα μπορούσε να παρευρεθεί στην αίθουσα ο αδερφός του, ένας παππούς του, ένας φίλος του κ.ο.κ…

Το είχαμε γράψει και παλιά, το γράφουμε και τώρα: η αίθουσα είναι ακατάλληλη και αν οι του Πανεπιστημίου ήθελαν, υπήρχαν εναλλακτικές. Άλλωστε, σε πολλά πανεπιστήμια οι ορκωμοσίες γίνονται εκτός. Στην Καλαμάτα, για παράδειγμα, υπάρχει το Πνευματικό Κέντρο, το Μέγαρο Χορού και… και… Το κυριότερο, όμως, είναι το αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο, ένα μεγάλο, υπερσύχρονο αμφιθέατρο, που όμως για κάποιους είναι «στο πρώην ΤΕΙ».

Καλώς ή κακώς, η συγχώνευση έγινε, κι αυτό πρέπει κάποιοι στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας να το χωνέψουν, να το αποδεχτούν και να μην ταλαιπωρούν τον κόσμο έτσι.
Π.Μπ.