Π. Νίκας: Αν κι έχει χορτάσει από αξιώματα, συστήνει να μην προτρέχουν κάποιοι, γιατί καίγονται γρήγορα

Π. Νίκας: Αν κι έχει χορτάσει από αξιώματα, συστήνει να μην προτρέχουν κάποιοι, γιατί καίγονται γρήγορα

Αν και όπως είπε «έχει χορτάσει από αξιώματα», κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, για το ποιες είναι οι προθέσεις τους στις επόμενες εκλογές.

Για δε τη συνάντησή του την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι έχει να του θέσει ζητήματα που αφορούν έργα της Περιφέρειας.

Με τον πρωθυπουργό
Κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο, ερωτώμενος από το «Θάρρος» για την επικείμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κι αν το πολιτικό του ενδιαφέρον παραμένει στην Περιφέρεια ή έχει στρέψει το βλέμμα του αλλού, απάντησε: «Δε συνδέω την παρουσία μου με αξιώματα. Η  συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει ένα βαρύτατο πρόγραμμα, αγωνίζεται για τα εθνικά συμφέροντα και οι προτεραιότητες της χώρας είναι τα εθνικά ζητήματα, είναι θέμα το οποίο θα δούμε. Αλλά οι προτεραιότητες είναι άλλες, όπως καταλαβαίνετε. Προφανώς, κατά πάσα πιθανότητα, θα θέσω ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά, όπως είναι η επαναλειτουργία του τρένου.

Τα μνημόνια πρέπει να τελειώσουν και για το τρένο, αλλά και μεγάλα έργα που δυστυχώς δεν έχουν κλείσει με τα πέντε ΕΣΠΑ που προηγήθηκαν, όπως είναι ο δρόμος Πύργος – Καλό Νερό – Τσάκωνα, όχι μόνο Καλό Νερό – Τσακώνα».

«Χόρτασα…»
Θίγοντας και το πολιτικό του μέλλον, είπε: «Δεν ενδιαφέρει το σαρκίον κανενός. Εγώ χόρτασα αξιώματα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι μία πορεία την οποία έχουμε χαράξει να συνεχιστεί, να λειτουργούμε στα δημόσια πράγματα όπως έχουμε δείξει με παραδειγματικό τρόπο και εν πάση περιπτώσει κάθε πράγμα στον καιρό του. Γιατί στην Ελλάδα συνηθίζουμε μετά κάθε εκλογές, την επόμενη μέρα να ζητάμε εκλογές. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Για τις εκλογές έχουμε 15 μήνες ακόμα.

Ως παλιός, ως παλιοσειρά, συνιστώ να μη βγαίνουν και ανακοινώνουν ονόματα ή προθέσεις, γιατί καίγονται γρήγορα αυτοί που εκτός εποχής ανακοινώνουν υποψηφιότητες. Είναι πολύς ο καιρός και με βεβαιότητα θα προηγηθούν οι εθνικές εκλογές.

Και στις αυτοδιοικητικές εμείς πρέπει να έχουμε μία συμπεριφορά ώστε να βοηθήσουμε τον κόσμο να αποφασίσει ελεύθερα και σωστά. Να μην τρέξουμε, δηλαδή, εμείς που έχουμε στα χέρια μας την εξουσία και τα χρήματα αυτή τη στιγμή, να λειτουργήσουμε με έναν τέτοιον τρόπο που να φαλκιδεύσει τη διαδικασία των εκλογών. Αυτά που υπέστην εγώ δηλαδή».

Της Βίκυς Βετουλάκη