Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ανακαινίστηκαν οικίσκοι από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ανακαινίστηκαν οικίσκοι  από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου

Οικίσκους που παραχωρήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ανακαίνισε το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, δημιουργώντας έτσι οκτώ ακόμα αίθουσες που το πανεπιστημιακό ίδρυμα χρειαζόταν, αφού οι ανάγκες του αυξάνονται συνεχώς.

Χθες το μεσημέρι, σε μια λιτή εκδήλωση, οι ανακαινισμένοι οικίσκοι εγκαινιάστηκαν, ενώ άμεσα εκεί θα παραχθεί ερευνητικό έργο.

Από την πλευρά του, ο κοσμήτορας Νίκος Ζαχαρίας δήλωσε χαρούμενος που ο Δήμος Καλαμάτας και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου συνέβαλαν ώστε το πανεπιστήμιο να αποκτήσει αυτούς τους νέους χώρους.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι ο Δήμος στηρίζει το πανεπιστήμιο, «ένα πανεπιστήμιο που παράγει ερευνητικό έργο», για να προσθέσει ότι μέσα από συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν πολλά.

Μιλώντας για το ιστορικό παραχώρησης των οικίσκων, ο πρύτανης Αθανάσιος Κατσής ανέφερε ότι οι συζητήσεις ξεκίνησαν το 2018, καθώς από τότε είχε φανεί ότι οι ανάγκες του ιδρύματος μεγάλωναν, ενώ σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Απευθυνόμενος δε στο δήμαρχο, του είπε να μην ξεχνιέται και να συνεχίσει με την παραχώρηση και των υπόλοιπων οικίσκων που υπάρχουν στο χώρο.

Εκ μέρους του Ιδρύματος ο γενικός διευθυντής Ξενοφών Κάππας δήλωσε ότι το Ίδρυμα είναι πάντα αρωγός στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπως και ο καπετάνιος.

Κλείνοντας ανέφερε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι οικίσκοι να γεμίσουν και να μην είναι αρκετοί, κάτι που θα σημαίνει ότι παράγεται σημαντικό έργο.

Ακολούθησε δε η αποκάλυψη πλάκας που αναγράφει ότι η ανακαίνιση έγινε από το   Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.
Π.Μπ.