Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Η επιστροφή στις δια ζώσης ορκωμοσίες έφερε χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Η επιστροφή στις δια ζώσης ορκωμοσίες  έφερε χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης

Δεκάδες απόφοιτοι ορκίστηκαν το πρωί της Πέμπτης, παρουσία φίλων και συγγενών

Δεύτερη μέρα διεξαγωγής ορκωμοσιών για τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Καλαμάτας η χθεσινή, και αυτή τη φορά στον Αντικάλαμο. Έτσι, έπειτα από δύο χρόνια πραγματοποιήθηκαν και πάλι δια ζώσης ορκωμοσίες για τους απόφοιτους των Τμημάτων Διοίκησης και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής.

Ειδικότερα, στο Tμήμα Διοίκησης η τελετή ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί στο κεντρικό αμφιθέατρο της σχολής, προκειμένου να αποδοθούν τα πτυχία σε 175 αποφοίτους. Παρόντες ήταν ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθανάσιος Κατσής, ο κοσμήτορας της σχολής Κωνσταντίνος Μαυρέας και ο πρόεδρος του τμήματος Θεόδωρος Κοτσιλιέρης.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στους αποφοίτους, ο πρύτανης συνεχάρη τους μέχρι πρόσφατα φοιτητές του τμήματος, ενώ τους προέτρεψε να μη σταματήσουν το ταξίδι της γνώσης, καθώς, όπως υπογράμμισε, η χθεσινή μέρα αποτέλεσε το τέλος μιας προσπάθειας και ταυτόχρονα την αρχή μιας καινούργιας.

Από πλευράς του, ο κοσμήτορας της σχολής τόνισε τη βαρύτητα της ημέρας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που το ίδρυμα απένειμε πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών σε αποφοίτους του τμήματος, έπειτα από τη μετατροπή του σε ΑΕΙ. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους αποφοίτους ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι καθηγητές θα σταθούν δίπλα τους σε κάθε νέο τους βήμα, μέχρι να επιτύχουν τον τελικό τους στόχο, που είναι η αγορά εργασίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του τμήματος συνεχάρη τους φοιτητές που έφτασαν να δουν τους κόπους τόσων χρόνων να επιβραβεύονται, όπως και τις οικογένειές τους για τη στήριξη που τους παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

Ακολούθησε η τελετή ορκωμοσίας για τους απόφοιτους του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, που ξεκίνησε στη 1.00 μετά το μεσημέρι. Εξίσου μεγάλος ήταν ο αριθμός των αποφοίτων και για το συγκεκριμένο τμήμα, καθώς απονεμήθηκαν πτυχία σε 163 αποφοίτους.

Παρόντες ήταν ο πρύτανης, ο κοσμήτορας της σχολής και ο πρόεδρος του τμήματος, Οδυσσέας Σπηλιόπουλος.

Κατά το χαιρετισμό του, ο πρύτανης συνεχάρη τους νέους πτυχιούχους, ενώ τους παρότρυνε να μη σταματήσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν πριν από μερικά χρόνια και να συνεχίσουν τις σπουδές τους, για να εφοδιαστούν κατάλληλα.

Ακολούθως, ο κ. Μαυρέας τόνισε ότι η χθεσινή ήταν μέρα χαράς για ολόκληρο το πανεπιστημιακό ίδρυμα, καθώς οι φοιτητές έφτασαν σε αυτή τη σημαντική στιγμή, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών τους.

Τέλος, ο κ. Σπηλιόπουλος συνεχάρη τους αποφοίτους για τη συνολική τους προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι «κοινή συνισταμένη καθηγητών και φοιτητών παραμένει η διαχρονική αξία που έχει το ίδρυμα ως δημόσιο πανεπιστήμιο, προσφέροντας τα μέγιστα στην κοινωνία».

Στη συνέχεια της ημέρας έγιναν οι ορκωμοσίες για τους αποφοίτους των αντίστοιχων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, αριθμώντας τους 150 αποφοίτους συνολικά.

Της Χριστίνας Μανδρώνη

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.