ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: Ικανοποίηση από την απόφαση για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας: Ικανοποίηση από την απόφαση  για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, καθώς η πολυετής δικαστική διένεξη των Μεσσήνιων παραγωγών και τυποποιητών έλαβε αίσιο τέλος αποκαθιστώντας τη αλήθεια και τη νομιμότητα» σημειώνει σε παρέμβασή της η Νομαρχιακή Οργάνωση ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μεσσηνίας με αφορμή την απόφαση για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Και συνεχίζει: «Συγχαίρουμε τους εμπλεκόμενους φορείς για τη γενναία στάση τους. Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε εκφράσει τη στήριξή του καταθέτοντας και τις προτάσεις του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην ψέξουμε τους υπαίτιους αυτής της εξέλιξης ,που δεν είναι άλλοι από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ & Ν.Δ. που επέτρεψαν να απαξιωθεί η καταχωρισμένη από το 1996 ονομασία Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και να προκληθεί παγκόσμια σύγχυση, ιδιαίτερα δε στην Ευρωπαϊκή Αγορά. Μόνο το ΠΑΣΟΚ είχε διαχρονικά καθαρή και έντιμη θέση απέναντι στην Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, με σεβασμό στους Μεσσήνιους παραγωγούς, τις τυποποιητικές επιχειρήσεις και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν το πρόβλημα δε μερίμνησαν για να το λύσουν, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις ιαχές κάποιων στο πλαίσιο ψηφοθηρίας, με απότοκο οι φορείς μας να εξωθηθούν στη δικαστική οδό για να αναζητήσουν το αυτονόητο. Αρκετά χρόνια χαμένα και πλήρης απουσία εθνικής στρατηγικής. Καλούμε την κυβέρνηση σε άμεση εφαρμογή της απόφασης σε συνδυασμό με την κατάρτιση στρατηγικού πλάνου προβολής και προώθησης τόσο της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ όσο και της Ελληνικής Ελιάς Καλαμών.

Κάθε μέρα που περνά ολοένα και περισσότεροι πολίτες βιώνουν τα αδιέξοδα των ταξικών, αδιαφανών και αναποτελεσματικών επιλογών της Ν.Δ. όσο και την ανυπαρξία και αφερεγγυότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έρχεται δυναμικά με ρεαλισμό και ορθολογισμό να προσφέρει λύσεις και ουσιαστική προοπτική».