Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Τριφυλίας με ΦΟΔΣΑ για δύο Γωνιές Ανακύκλωσης

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Τριφυλίας με ΦΟΔΣΑ για δύο Γωνιές Ανακύκλωσης

Απόφαση στο θέμα «Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας, για την ανάπτυξη Δικτύου Γωνιών Ανακύκλωσης στα διοικητικά όρια του Δήμου Τριφυλίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ» έλαβε η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας.

Στην 130/2022 Α.Ο.Ε., που δημοσιεύθηκε με ΑΔΑ: Ω220ΩΗΕ-ΒΞΓ, αναγράφεται ότι αποφασίζει ομόφωνα:

Α. Εγκρίνει τη σκοπιμότητα σύναψης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και Δήμου Τριφυλίας, για την ανάπτυξη Δικτύου Γωνιών Ανακύκλωσης, στα διοικητικά όρια του Δήμου Τριφυλίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Β. Εγκρίνει το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης, όπως αυτό επισυνάπτεται και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

Γ. Ορίζει ως εκπρόσωπο του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος θα συμμετέχει στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης Δήμου Τριφυλίας, Ασημακόπουλο Γεώργιο, με αναπληρωτή του τον αντιδήμαρχο Μπακούρο Σωτήριο.

Δ. Εξουσιοδοτεί το δήμαρχο Τριφυλίας, Λεβεντάκη Γεώργιο, για την υπογραφή της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης και για τις περαιτέρω απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες». Σημειώνεται πως στην έγγραφη εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δήμου Τριφυλίας, με αριθ. πρωτ. 6011 και ημερομηνία 3 Ιουνίου 2022, που υπογράφεται από τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης, Δημήτρη Μπούζα, και τον αντιδήμαρχο Γεώργιο Ασημακόπουλο, αναγράφεται: «Ο Δήμος Τριφυλίας προτίθεται να συνάψει προγραμματική σύμβαση με ΦΟΣΔΑ (σ.σ. ΦΟΔΣΑ είναι το ορθό) Πελοποννήσου για την ανάπτυξη δικτύου γωνιών ανακύκλωσης (2 σημείων) στα διοικητικά του όρια, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, τη συλλογή και τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων που παράγονται στους χώρους ευθύνης του Δήμου. Πρόκειται για εξοπλισμό των οποίων ο ΦΟΣΔΑ (σ.σ. ΦΟΔΣΑ) θα υποβάλει προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και αφορά στην προμήθεια».

Αξίζει να τονισθεί, πάντως, ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας αποτελεί μείζονος σημασίας πρόβλημα, για το οποίο δε διαφαίνεται λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, καθώς και της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου, που έχουν γίνει στάχτη στα καιγόμενα σκουπίδια του παράνομου σκουπιδότοπου στο Αλιμάκι Δ.Ε. Κυπαρισσίας…

Του Ηλία Γιαννόπουλου