Σε άθλια κατάσταση οι ποδηλατόδρομοι στην Καλαμάτα

Σε άθλια κατάσταση  οι ποδηλατόδρομοι στην Καλαμάτα

Εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους από όταν φτιάχτηκαν

Εάν ο σκοπός δημιουργίας ποδηλατόδρομων στην Καλαμάτα ήταν να διευκολυνθεί ο κόσμος της πόλης που μετακινείται μέσω ποδηλάτου, τότε οι ιθύνοντες θα πρέπει να αναθεωρήσουν το κατά πόσο είναι πλέον λειτουργικοί. Κι αυτό, γιατί από όταν φτιάχτηκαν οι επί μέρους ποδηλατόδρομοι έχουν περάσει ήδη αρκετά χρόνια και όπως είναι αναμενόμενο, χωρίς την κατάλληλη συντήρηση οι φθορές περισσότερο δυσχεραίνουν παρά βοηθούν όσους μετακινούνται σε αυτούς καθημερινά.

Από την άλλη, εάν απλά η ύπαρξη ποδηλατόδρομων σε μια «φιλική» εν μέρει πόλη για ποδήλατο αρκεί, αδιαφορώντας για την τρέχουσα κατάστασή τους, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μήκος κύματος.

Άλλωστε, περνώντας κάποιος από το κομμάτι του ποδηλατόδρομου παράλληλα στο Νέδοντα, μπορεί να κατανοήσει ακριβώς για ποιον λόγο οφείλει να γίνει άμεση παρέμβαση και να διορθωθούν οι φθορές που έχουν επέλθει από το πέρασμα των χρόνων.

Εάν συμβεί αυτό, οι ειδικές διαδρομές για τα ποδήλατα θα γίνουν εκ νέου λειτουργικές για τον κόσμο της Καλαμάτας, αλλά και τους επισκέπτες της. Παράλληλα, η διοργάνωση εκδηλώσεων «ποδηλατοβόλτας», όπως πρόσφατα, θα έχουν ουσιαστικό λόγο για να πραγματοποιηθούν.

Χρ.Μ.