Σε Καλαμάτα και Μεσσήνη η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Κορασίδων

Σε Καλαμάτα και Μεσσήνη η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Κορασίδων

Σήμερα ξεκινούν σε Καλαμάτα και Μεσσήνη οι αγώνες της τελικής φάσης του 33ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, οι οποίοι και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή διοργάνωση, που αναμένεται να φέρει στις δύο πόλεις αρκετές αθλήτριες, αλλά και τους συνοδούς τους, δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν οι δήμαρχοι Μεσσήνης και Καλαμάτας, ο αντιπεριφερειάχης Μεσσηνίας, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ξεκίνησε λέγοντας ότι το συγκεκριμένο τουρνουά δικαιώνει τις δύο πόλεις, αφού μέσω της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών θα είναι εφικτό να προσελκυστούν αθλητικά γεγονότα υψηλού επιπέδου.

Όσο για το συγκεκριμένο τουρνουά, το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, αφού θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδος.

Ειδικότερα για το Δήμο Μεσσήνης, ανέφερε ότι η προσπάθεια για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα αθλήματα συνεχίζεται, με στόχο όχι μόνο την προσέλκυση αθλητικών γεγονότων, αλλά και την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Κλείνοντας ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι μέσα από αυτό το τουρνουά περνά και το μήνυμα της καλής συνεργασίας με το Δήμο Καλαμάτας σε πολλά επίπεδα, ενώ ευχαρίστησε και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη βοήθεια που προσφέρει.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε ότι από σήμερα «η περιοχή μας υποδέχεται ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, με τις περιοχές μας να εξελίσσονται σταδιακά σε ένα δυναμικό προορισμό αθλητικού τουρισμού».

Οι Δήμοι- ανέφερε- καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προς την παραπάνω κατεύθυνση, αγώνας που, όπως υποστήριξε, «είναι αγώνας συνεργασίας των Δήμων, της Περιφέρειας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης».

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η προσπάθεια συνεχίζεται δυναμικά, αφού θεωρούν τον αθλητικό τουρισμό κοινωνικό αγαθό, ενώ γίνεται κάθε προσπάθεια να βελτιώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κατά τον ίδιο, οι δύο Δήμοι θέλουν τον αθλητισμό, αφού μέσω αυτού προβάλλεται η περιοχή, καθώς δεν την επισκέπτονται μόνο οι αθλητές, αλλά και οι συνοδοί κλπ.

Τελειώνοντας, σχολίασε ότι οι δύο Δήμοι αλλά και η περιοχή μόνο να κερδίσουν έχουν από αθλητικά γεγονότα.

Παίρνοντας το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, σημείωσε πως γεγονότα σαν το συγκεκριμένο τουρνουά κάνουν την περιοχή καλύτερη, προάγουν τον αθλητισμό, την αναδεικνύουν και τέτοιες προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν.

Κλείνοντας έδωσε συγχαρητήρια στους δύο δημάρχους και στον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για τη διοργάνωση, για να συμπληρώσει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στην όλη προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σταύρος Κουκάκης, δήλωσε ότι μετά 28 χρόνια η τελική φάση των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων επιστρέφει στη Μεσσηνία, «ύστερα από συνεργασία Δήμων, κάτι που ίσως συμβαίνει πρώτη φορά πανελλαδικά».

Στην παραπάνω προσπάθεια ο κ. Κουκάκης πρόσθεσε και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία ευχαρίστησε, όπως ευχαρίστησε και τους δύο Δήμους, κάτι που, όπως είπε, δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει συναίνεση και συνεργασία.

Πρόσθεσε δε ότι νιώθει τυχερός που βρέθηκε ανάμεσα σε αυτοδιοικητικούς που αγαπούν τον αθλητισμό, ειδικά δε τους δημάρχους τούς χαρακτήρισε φίλους της Ένωσης που έχουν όραμα και πρόγραμμα για τον αθλητισμό και κυρίως για το μπάσκετ.

Όσο για τις αναβαθμίσεις των αθλητικών χώρων, ανέφερε ότι όταν γίνεται αυτό και σε συνδυασμό με τη διοργάνωση που ξεκινά σήμερα, προβάλλεται και αναπτύσσεται το μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα ο αθλητικός τουρισμός.

Τέλος, ο κ. Κουκάκης ευχαρίστησε την ΕΟΚ για την εμπιστοσύνη που έδειξε, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εδώ αυτή η μεγάλη διοργάνωση, την οποία και χαρακτήρισε γιορτή του μπάσκετ.
Π.Μπ.