Συνάντηση Μητσοτάκη – Νίκα: Στην ατζέντα Πύργος – Τσακώνα, σιδηρόδρομος και δρόμος Μάνης

Συνάντηση Μητσοτάκη – Νίκα: Στην ατζέντα Πύργος – Τσακώνα, σιδηρόδρομος και δρόμος Μάνης

Θέματα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην κατ’ ιδία συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προχθές το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα.

Στην εν λόγω συνάντηση του περιφερειάρχη με τον πρωθυπουργό, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του  Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, τέθηκαν ως πρώτιστης σημασίας ζητήματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ολοκλήρωση του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, η επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια, καθώς και η δημιουργία Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Αργολίδα.

Εξάλλου, συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα ανά Περιφερειακή Ενότητα, και ειδικότερα:

Για την Αργολίδα, η επαναλειτουργία της γραμμής των αρχαιολογικών χώρων (Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο), η διάβαση των Δερβενακίων, καθώς και η οδική διασύνδεση του Ναυπλίου και του Άργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7.

Για την Αρκαδία, η διασύνδεση με το δυτικό οδικό άξονα μέσω της ολοκλήρωσης του εθνικού δρόμου Τρίπολη – Πύργος, αλλά και της κατασκευής του δρόμου Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, ο οποίος θα συνδέεται με τον πρώτο στην περιοχή του Αλφειού.

Για την Κορινθία επισημάνθηκε η ανάγκη επεμβάσεων για την αντιμετώπιση των διαβρώσεων των ακτών από τη θάλασσα.

Για τη Λακωνία, η ολοκλήρωση του δρόμου Γύθειο – Πυρρί.

Για τη Μεσσηνία, η βελτίωση του δρόμου της Μάνης.