Συνελήφθησαν δέκα άτομα για ναρκωτικά στην Τριφυλία

Συνελήφθησαν δέκα άτομα  για ναρκωτικά στην Τριφυλία

Κατασχέθηκαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις δενδρύλλιο και ποσότητες κάνναβης

Δέκα άτομα με μικρές ποσότητες ναρκωτικών συνελήφθησαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε παραθαλάσσιες περιοχές της Τριφυλίας. Τα εννέα συνελήφθησαν στο δάσος της Ελαίας, που αρκετοί επιλέγουν για κάμπινγκ, κι ένα στην παραλία του Αϊ-Γιαννάκη στην Κυπαρισσία.

Οι αστυνομικοί σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους κατάσχεσαν χασίς, τσιγαριλίκια, αλλά κι ένα δενδρύλλιο κάνναβης σε γλάστρα.

Στο δάσος της Ελαίας

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε παραθαλάσσιο αλσύλλιο μη οργανωμένων κατασκηνωτών, στο δάσος της Ελαίας. Εκεί, συνελήφθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων έξι άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 29 έως 73 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 46χρονος Αλβανός, μία 53χρονη Γερμανίδα, ένας 66χρονος από την περιοχή, ο οποίος καλλιεργούσε σε γλάστρα το δενδρύλλιο κάνναβης ύψους έως 1,3 μέτρα, ένας 73χρονος από την περιοχή, και ένας 35χρονος, μια 49χρονη, ένας 29χρονος κι ένας 45χρονος, όλοι από την Αθήνα.

Από την έρευνα των αστυνομικών στην κατοχή των παραπάνω, εκτός από το δενδρύλλιο κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν   ποσότητες κάνναβης βάρους 12,9 γραμμαρίων, ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, τύπου σοκολάτας, συνολικού βάρους 13 γραμμαρίων και δύο τσιγαριλίκια κάνναβης.

Κι άλλες συλλήψεις

Επίσης, στο δάσος της Ελαίας αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος έκαναν έλεγχο σε 23χρονη από την Αθήνα και βρέθηκε στην κατοχή της μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 0,8 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Τέλος, τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην παραλιακή περιοχή του Αϊ- Γιαννάκη στην Κυπαρισσία συνελήφθη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 50χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 4 γραμμαρίων χασίς, η οποία κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται αντίστοιχα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη