Τα προβλήματα στο Στάδιο της Παραλίας και τα όνειρα για νέο αθλητικό κέντρο

Τα προβλήματα στο Στάδιο της Παραλίας  και τα όνειρα για νέο αθλητικό κέντρο

Συνέντευξη Τύπου με άκρως αθλητικό περιεχόμενο ήταν αυτή που δόθηκε στο Δημαρχείο Μεσσήνης και έτσι δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πέραν, λοιπόν, της παραδοχής των δύο δημάρχων, Μεσσήνης και Καλαμάτας, ότι τα γήπεδα στα οποία διεξάγεται το τουρνουά μπάσκετ δεν έχουν ή δε λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, θέσαμε ερωτήσεις στο δήμαρχο Καλαμάτας για το Στάδιο της παραλίας. Εκεί, εκτός από το χλοοτάπητα, καθώς είδαμε χθες να πραγματοποιούνται εργασίες στις μεγάλες περιοχές του γηπέδου, υπάρχουν κι άλλα θέματα, με κυριότερο, φυσικά, τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η στατική μελέτη για το κλειστό προπονητήριο που θα φτιαχτεί στο στάδιο της παραλίας, προϋπολογισμού 1,4 εκ ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί.

Σε ερώτηση για το αν η πόλη μπορεί να ονειρεύεται ότι κάποια στιγμή μπορεί να φτιαχτεί ένα νέο ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο, ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι το θέμα τέθηκε και στον πρωθυπουργό. Στόχος, σχολίασε, πρέπει να είναι για την Καλαμάτα να αποκτήσει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, κάτι που και ο ίδιος, όπως είπε, ακούει από τότε που ήταν παιδί.

Σχετικά με την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από το Δήμο προμελέτη με ενδεικτικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη, προκειμένου να δρομολογηθεί και να χρηματοδοτηθεί του χρόνου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε ερώτηση για το αν στο χλοοτάπητα του σταδίου υπάρχει κάποιο θέμα, ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι «το χορτάρι δεν έχει τίποτα και δεν πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε προβλήματα». Το χορτάρι ήταν φρέσκο, σχολίασε, και δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα, με τον ίδιο να έχει μιλήσει με τον εργολάβο και, όπως τον διαβεβαίωσε, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

Τέλος, σχετικά με χώρους που υπήρχαν εξωτερικά του γηπέδου, στην ανατολική πλευρά καθώς και στη νότια κερκίδα, όπου καθημερινά αθλούνταν κόσμος, αλλά πλέον αυτό δεν είναι εφικτό, ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι υπάρχει μια συζήτηση για να αξιοποιηθεί και να γίνει προπονητήριο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ομάδων και να μη χρειάζεται να χρησιμοποιούν τον κεντρικό χλοοτάπητα, που είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν στην Ελλάδα όπως είπε κλείνοντας.
Π.Μπ.