Τοποθετούνται τα Seatrac στις παραλίες του δήμου Καλαμάτας

Τοποθετούνται τα Seatrac  στις παραλίες του δήμου Καλαμάτας

Ανάγκη αύξησης του αριθμού των μηχανημάτων

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των μηχανημάτων Seatrac που επιτρέπουν σε συνανθρώπους μας με προβλήματα κινητικότητας να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα.

Η αρχή έγινε χθες, στην παραλία «Ανατολική Καλαμάτα-Ανάσταση» και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του Seatrac στην παραλία στο τέρμα Ναυαρίνου. Επίσης, συνεχίζονται επί της παραλιακής οι συντηρήσεις από συνεργεία του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Ττεχνικών Υπηρεσιών. του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί, κάτι που καταδεικνύει την αξία της παρέμβασης, αλλά και την ανάγκη αύξησης του αριθμού των μηχανημάτων, ότι ραγδαία άνοδο στη χρήση των Seatrac κατά το 2021, σε σχέση με το 2020, κατέγραψε στα στατιστικά στοιχεία που απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας η «ΤΟΒΕΑ Ε.Π.Ε. τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών».

Συγκεκριμένα, οι συνολικές χρήσεις ξεπέρασαν για ακόμα μία χρονιά την προηγούμενη περίοδο, καθώς το 2021 συνολικά έγιναν 2.456 χρήσεις έναντι 2.146 χρήσεων το 2020.

Οι συσκευές Seatrac για ακόμα μία θερινή περίοδο αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμες για πλήθος συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, στους οποίους δόθηκε με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα  να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αυτόνομα.

Ο Δήμος Καλαμάτας πρωτοπορεί στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία. Τουρίστες επισκέπτονται την πόλη και διαμένουν σε προσβάσιμα καταλύματα. Άλλωστε, ο προσβάσιμος τουρισμός είναι ο νέος στόχος και μπορεί να πραγματοποιηθεί με συνέργειες της Αυτοδιοίκησης, των ξενοδόχων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.