Τράπεζα Πειραιώς: Φημολογούνται “λουκέτα” σε Καλαμάτα και Γαργαλιάνους

Τράπεζα Πειραιώς: Φημολογούνται “λουκέτα” σε Καλαμάτα και Γαργαλιάνους

Με αφορμή την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Μεσσηνία από την Τράπεζα Πειραιώς (σ.σ. ο λόγος για τα υποκαταστήματα στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα και στους Γαργαλιάνους), ο Σύλλογος Εργαζομένων προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: “Όπως έχουμε υπερτονίσει, οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζομένους αλλά και την ίδια την πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.

Η διοίκησή της επιχειρεί να δημιουργήσει μία δυστοπική μεταπραγματικότητα, η οποία συγκρούεται με τους εργαζόμενους ανθρώπους της και απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει. Συγκρούεται με τους πελάτες της και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Διαρρηγνύει αλόγιστα τη διαχρονική σχέσης της με την ελληνική επαρχία, τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες, με κοινωνικές ομάδες και την ελληνική οικογένεια.

Σε μία εποχή που είναι τόσο αναγκαία η στήριξη των τοπικών κοινωνιών, τις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό. Σε μία εποχή που ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης αποτελεί παγκόσμιο θέμα, αδιαφορούν για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας και την ιστορική σχέση μαζί του. Σε μία εποχή που οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη στήριξης, τις εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

Σε στενή συνεργασία με το δήμαρχο Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτικών, κοινωνικών, εκκλησιαστικών και οικονομικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, συνδιοργανώνουμε κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο φημολογούμενο κλείσιμο του καταστήματος Γαργαλιάνων.

Προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας ( 7.45 π.μ.–11.45 π.μ.) τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, για τα καταστήματα του Νομού Μεσσηνίας και συγκέντρωση έξω από το κατάστημα Γαργαλιάνων στις 10.00 π.μ.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά και συντονισμένα το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει”.
Α.Π.


Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ψήφισμα αντίθεσης σε κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς Γαργαλιάνων
Χθες το μεσημέρι και ώρα 2:03 μ.μ. εστάλη σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας ψήφισμα στο οποίο εκφράζεται η αντίθεση του Δ.Σ. Τριφυλίας σε κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους.

Θυμίζεται πως στο χθεσινό φύλλο του «Θ» δημοσιεύσαμε πως «αγνοείται ψήφισμα του Δ.Σ. Τριφυλίας για την Τράπεζα Πειραιώς», τονίζοντας ότι «επτά μέρες συμπληρώθηκαν χθες (σ.σ. προχθές) από την 22η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, αλλά μέχρι και το μεσημέρι (σ.σ. προχθές) δεν είχε δημοσιευθεί στη Δι@υγεια ψήφισμα του Σώματος, απόντος του κ. Λεβεντάκη, ο οποίος είχε αποχωρήσει στο μεταξύ από τη συνεδρίαση, για την Τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους…».

Προχθές Τρίτη, το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας το Συμβούλιο Κοινότητας Γαργαλιάνων. Στο ψήφισμα, το οποίο εστάλη χθες Τετάρτη, το μεσημέρι, αναγράφεται επί λέξει: «Η περιρρέουσα φημολογία ότι μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Γαργαλιάνων η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να κλείσει το υποκατάστημα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους… Αυτό έχει οδηγήσει δικαίως τους πολίτες των Γαραγαλιάνων σε αγανάκτηση. Μία περιοχή με έντονο το στοιχείο της αγροτικής παραγωγής λάδια-κρασιά –σταφίδες, θα μείνει χωρίς τραπεζικές υπηρεσίες. Οι κάτοικοι, στην πλειονότητα ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι, θα είναι αναγκασμένοι να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση για την εξυπηρέτηση τους. Η συμπεριφορά του τραπεζικού συστήματος είναι ανάλγητη προς τους πολίτες που με θυσίες στήριξαν μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων τις τράπεζες. Τις τράπεζες, λειτουργώντας με κριτήρια μείωσης κόστους και αύξησης κέρδους, δεν ενδιαφέρουν οι θυσίες και τα προβλήματα των πολιτών. Σαν Δημοτικό Συμβούλιο διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς και θα είμεθα στο πλευρό των κατοίκων της πόλης των Γαργαλιάνων σε οποιοδήποτε αγωνιστικό πλαίσιο χρειασθεί. Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφασίζει και εγκρίνει το ψήφισμα στην συνεδρίασή του, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022». Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως μέχρι και χθες, Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 3:00 μ.μ., απόφαση στο θέμα «Συζήτηση- έκδοση Ψηφίσματος σχετικά με την λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους» δεν είχε δημοσιευθεί στη Δι@υγεια, όπως δεν είχε δημοσιευθεί στη Δι@υγεια και το ψήφισμα που εστάλη από το Γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο ψήφισμα δεν αναγράφεται αριθμός απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, όπως επίσης δεν αναγράφονται οι αποδέκτες προς τους οποίους αποστέλλεται.