Ξεκινά και πάλι η Αναγνωσταρά – Το 2023 η ολοκλήρωσή της

Ξεκινά και πάλι η Αναγνωσταρά – Το 2023 η ολοκλήρωσή της

Τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Δημοτική Αρχή στο έργο-γεφύρι της Άρτας, με τίτλο “Ανάπλαση οδού Αναγνωσταρά”, περιέγραψε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης.

Έτσι, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, ανακοίνωσε την έκπτωση της αναδόχου εταιρείας αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες που, επί μήνες, είναι στο… περίμενε,  στο τμήμα από την Κολοκοτρώνη μέχρι την 23ης Μαρτίου.  Αυτό σημαίνει, εφόσον η Δημοτική Αρχή επιμείνει σε όσα ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος, ότι το υπόλοιπο τμήμα θα υλοποιηθεί από άλλη εταιρεία.

Μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι η Τεχνική Υπηρεσία έχει δώσει εντολή στην ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει στις εργασίες προσαρμογής της Αναγνωσταρά με τις κάθετους οδούς στο τμήμα όπου εκτελείται το έργο. Επίσης, ότι η εταιρεία ενημέρωσε το Δήμο πως έχει παραγγείλει τις πλάκες για τα πεζοδρόμια από προμηθευτή στην Τρίπολη και αυτές αναμένονται την προσεχή Δευτέρα.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης, η έκπτωση της εταιρείας δεν μπορεί να γίνει πριν από το τέλος του χρόνου, διότι αξιοποίησε πρόσφατη νομοθετική διάταξη που δίνει στους αναδόχους εξάμηνες παρατάσεις για να αντιμετωπίσουν προβλήματα σχετικά με την ακρίβεια και την έλλειψη υλικών.

Επιπλέον, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι για το έργο της Αναγνωσταρά έγινε σύσκεψη με τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από το οποίο προέρχεται και η χρηματοδότηση.

«Είπαμε τη διαδικασία που εφαρμόζουμε για να εξελίσσεται το έργο, με ειδικές εντολές. Τώρα έχει εντολή, σε συνέχεια της προηγούμενης, να αποπερατώσει τις συναρμογές στις γωνίες των κάθετων δρόμων.

[…] Στόχος μας είναι με το καρότο και το μαστίγιο να υλοποιήσει (ο εργολάβος) το κομμάτι αυτό και από εκεί και πέρα, θα κηρυχθεί έκπτωτος», σχολίασε.