Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο τουρίστριας σε ξενοδοχείο

Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο τουρίστριας σε ξενοδοχείο

Τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017 μία 62χρονη γυναίκα σε πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής μας, ερευνά από χθες το Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Η δίκη ξεκίνησε χθες και αργά το μεσημέρι διέκοψε λόγω ωραρίου, ενώ θα συνεχισθεί στις 21 Ιουνίου με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις εισαγγελέα και συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Στο εδώλιο κάθονται η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας του ξενοδοχείου και ο τεχνικός ασφαλείας.

Έπεσε στο κενό
Η άτυχη γυναίκα από την Αθήνα έκανε διακοπές με τον άντρα της στη Μεσσηνία και διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο, στο οποίο είχαν φτάσει μια μέρα πριν.

Όπως περιέγραψε ο άντρας της χθες που κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, είχαν πάει για μπάνιο εκείνη την ημέρα, μετά για φαγητό και επέτρεψαν στο ξενοδοχείο. Στις 9.00 το βράδυ ετοιμάσθηκαν να πάνε μια βόλτα στην Υπαπαντή, όπως περιέγραψε, και κατέβηκαν να πάρουν το αυτοκίνητο.

Ο ίδιος κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο στο χώρο στάθμευσης και η ίδια έβγαινε από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου για να τον συναντήσει.

Ο σύζυγός της περιέγραψε ότι προχώρησε προς την έξοδο, αλλά δε έβλεπε πουθενά τη γυναίκα του. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τη φωνάζει, ενώ ψάχνοντάς την, είδε ένα σώμα πεσμένο σε ένα κενό.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά όταν συνέβη το ατύχημα, η γυναίκα κινήθηκε πάνω σε εξέδρα, η οποία οριοθετείται από το χώρο στάθμευσης των οχημάτων με συρμάτινο φράκτη αποτελούμενο από σιδεροπασσάλους και συρματόσχοινα και έπεσε από ύψος 3 μέτρων.

Κατέληξε δε σε υπόγειο χώρο, που βρίσκεται μπροστά από την είσοδο των αποθηκευτικών χώρων και των βοηθητικών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα. Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ισχυρισμοί υπεράσπισης

Ο σύζυγός της κατέθεσε ότι αμέσως, όταν είδε το σώμα, άρχισε να καλεί σε βοήθεια και εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο έσπευσαν στο σημείο και κάλεσαν ασθενοφόρο.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η γυναίκα του προχώρησε για να τον συναντήσει, νόμιζε ότι ήταν πεζοδρόμιο και πάτησε εκεί που ήταν το κενό. Επίσης, τόνισε πως δεν ήταν όπως έπρεπε προστατευμένο το σημείο και δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός.

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης υπάρχει ο ισχυρισμός ότι υπήρχε φωτισμός στο σημείο, ότι αυτό δεν ήταν προσβάσιμο και ότι πιθανότατα η γυναίκα προσπάθησε να δει πίσω από τα παραπετάσματα που υπήρχαν τα δωμάτια με τις ιδιωτικές πισίνες και έτσι βρέθηκε στο κενό.

Η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί στις 21 Ιουνίου, ενώ να σημειωθεί ότι έχει εκδικασθεί αστική αγωγή σε πρώτο βαθμό, έχοντας επιδικάσει πολύ υψηλό ποσό αποζημίωσης στην οικογένεια της θανούσης, και εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής στο Εφετείο.

Της Βίκυς Βετουλάκη