Ξενοδόχοι: Να μην ξαναμπούν τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στο «Τουρισμός για όλους»

Ξενοδόχοι: Να μην ξαναμπούν τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στο «Τουρισμός για όλους»

Να μην επαναληφθούν λάθη των προηγούμενων ετών και να μη συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ζητούν οι ξενοδόχοι με επιστολή τους προς τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων έστειλε επιστολή και ζητά να μην επαναληφθεί η «εκ παραδρομής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, συμπερίληψη των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στο πρόγραμμα.

Εκ παραδρομής
Στην επιστολή σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια εντάχθηκαν στο πρόγραμμα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταλύματα που δεν περιλαμβάνονται στις νόμιμα αδειοδοτημένες τουριστικές επιχειρήσεις του Ν.4276/2014 και δεν έχουν υποχρέωση να πληρούν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.

«Όπως γνωρίζετε, οι νόμιμα αδειοδοτημένες τουριστικές επιχειρήσεις λειτουργούν βάσει συγκεκριμένης νομοθεσίας, πρέπει να λάβουν συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις και να πληρούν συγκεκριμένες αυστηρές προδιαγραφές. Για όλα τα ανωτέρω ελέγχονται και πρέπει να ελέγχονται, όπως και εσείς ορθά επισημαίνετε, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατόν επιπέδου ασφάλειας των πελατών τους και τη διασφάλιση της ποιότητας των προβλεπόμενων, βάσει της κατηγορίας του κάθε καταλύματος, υπηρεσιών», προσθέτει η Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Αθέμιτος ανταγωνισμός
Ακολούθως, υπογραμμίζουν στην επιστολή «πως δε γίνεται ενώ τονίζουμε (σωστά) την ανάγκη διενέργειας ελέγχων στις νόμιμες τουριστικές επιχειρήσεις, παράλληλα να πριμοδοτούμε με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου τις διακοπές των Ελλήνων πολιτών σε μη αδειοδοτημένα καταλύματα, για τα οποία δεν υπάρχουν προδιαγραφές υγιεινής και ασφαλείας και τα οποία η Ελληνική Πολιτεία μέχρι σήμερα δηλώνει αδυναμία να ελέγξει.

Με βάση ποια κριτήρια – δικαιολογητικά, που θα διασφαλίζουν τους δικαιούχους και το επίπεδο των παρεχόμενων σε αυτούς υπηρεσιών, θα εντάξετε τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Ταύτα πέραν του ότι εντάσσοντας τα καταλύματα βραχυχρόνιας στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” δημιουργούνται με πράξεις της ιδίας της Πολιτείας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων», καταλήγει η επιστολή της ΠΟΞ, που εκτός από τον υπουργό έχει αποδέκτες την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τη γενική γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου.
Β.Β.