5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Στη Βαρκελώνη sτο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Στη Βαρκελώνη sτο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + KA1 πραγματοποιήθηκε από καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας, η δεύτερη κινητικότητα, που είχε προγραμματιστεί βάση  του σχεδίου «Ένα σχολείο για όλους»,  στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Μουσελίμη, Ειρήνη Παπαχίου και Μαίρη Φάσσου παρακολούθησαν το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Facing diversity: intercultural classroom management» το οποίο υλοποιήθηκε από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου . Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν  και καθηγητές από δύο ακόμη σχολεία της Κύπρου.

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί μας παρουσίασαν το σχολείο και την πόλη μας και παράλληλα ενημερώθηκαν για εκπαιδευτικές μεθόδους με διαπολιτισμικό χαρακτήρα. Αντάλλαξαν καλές πρακτικές, σχεδίασαν δραστηριότητες με στόχο την προώθηση της επικοινωνίας στις τάξεις τους και ήρθαν σε επαφή με καινοτόμες μεθόδους μάθησης που έχουν ως απώτερο στόχο την ενίσχυση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

Στο τέλος της επιμόρφωσης δόθηκαν στους συμμετέχοντες πιστοποιητικά παρακολούθησης και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Βαρκελώνης.