«Αστρέλια» στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

«Αστρέλια» στη Νέα  Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Η Ελένη Κόντη, ο Κριστιάν Νίρκα και η Ξανθή Ταβουλαρέα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εξωγήινη-  high tech παράσταση, την «Αστρέλια», που έρχεται στην Καλαμάτα την προσεχή Τετάρτη, 3 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη.

Μια παράσταση με χρώματα, μουσικές και τον Αστέριο: το φίλο της Αστρέλια από τον πλανήτη Κέπλερ22b. Χαρακτήρας animation που εμφανίζεται σε προβολή και αλληλεπιδρά σε ζωντανό χρόνο με το κοινό και την παράσταση.

Η ιστορία
Η Αστρέλια, ένας φανταστικός ήρωας από άλλον πλανήτη, είναι αντιμέτωπη με την πραγματική καθημερινότητα πολλών παιδιών. Οι τριβές και η ένταση που χαρακτηρίζει τη σχέση των γονιών της, την έκαναν να ενδώσει στις τάσεις φυγής της, και να κάνει ένα ταξίδι εδώ στη Γη. Αυτή η αντίδραση είναι προϊόν ενός ταραχώδη οικογενειακού περιβάλλοντος. Η εξυγίανση της σχέσης με τους γονείς της προκύπτει μετά από την αμοιβαία συνειδητοποίηση πως «ακόμα και όταν είμαστε χώρια, δεν παύουμε να είμαστε οικογένεια». 

Μιλάμε στα παιδιά, αλλά χρειάζεται να μας ακούσουν οι μεγάλοι.

Στη γη, με τη βοήθεια του Αστέριου, ανακαλύπτει το διάστημα. Τις διαφορές και τις ομοιότητες των πλανητών, την αντίθεση και την εναλλαγή που συνθέτουν την απόλυτη αρμονία.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Ελένη Κόντη

Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα

Animation: Κριστιάν Νίρκα

Στίχοι: Κριστιάν Νίρκα, Ξανθή Ταβουλαρέα

Μουσική: Στάθης: Δρογώσης

Σκηνικά – Κουστούμι Αστρέλιας: Ξανθή Ταβουλαρέα

ΠΑΙΖΟΥΝ

Αστρέλια: Ελένη Κόντη

Αστέριος: Κριστιάν Νίρκα

Μητέρα Αστρέλιας: Χριστίνα Τσάφου (ηχογραφημένο)

Πατέρας Αστρέλιας: Γιάννης Καλατζόπουλος (ηχογραφημένο)

Αεροσυνοδός: Ιωάννα Μαρούγκα (σε βιντεοπροβολή)

Host (φωνή): Μάριος Κόντης (σε βιντεοπροβολή)