Δήμος Μεσσήνης: Μουσική εκδήλωση «Εαρινές συγχορδίες» στο Ανδρομονάστηρο

Δήμος Μεσσήνης: Μουσική εκδήλωση «Εαρινές  συγχορδίες» στο Ανδρομονάστηρο

Η μουσική εκδήλωση «Εαρινές συγχορδίες», με διασκευές σε έργα Ελλήνων συνθετών, από ένα καταξιωμένο σύνολο κουαρτέτο εγχόρδων και πιάνο, θα παρουσιαστεί στο Ανδρομονάστηρο του Δήμου Μεσσήνης την Τετάρτη, 3 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει μουσική του συνθέτη μικρασιατικής καταγωγής Γιάννη Κωνσταντινίδη, (γνωστός με το ψευδώνυμο Κώστας Γιαννίδης) και ξεκινά με τη Δωδεκανησιακή Σουίτα Νο.1, (διασκευή για κουαρτέτο εγχόρδων, σύνθεση του 1948), υλικό που έχει αντλήσει από παραδοσιακά θέματα.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ένα μικρό αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα

μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι. Το κουαρτέτο εγχόρδων μαζί με πιάνο και φωνή, θα ερμηνεύσουν διασκευές ορχηστρικών έργων, καθώς και γνωστά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες διασκευές του έργου του, αλλά και διασκευές που θα γίνουν ειδικά για τη βραδιά αυτή.

Τραγουδάει η Ερωφίλη Παναγιωταρέα.

Παίζουν: Α΄ βιολί Αλεξάνδρα Νούσια,

Β’ βιολί Ελένη Παπαδοπούλου, πλήκτρα και ενορχήστρωση Μιχάλης Κόρμαλης, βιόλα Χριστίνα Καμινάρη, βιολοντσέλο Λυδία Παναγιωταρέα.

Για την εν λόγω εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν στο 27223-60140 ή   messiniculture@gmail.com

Από πλευράς του, ο Δήμος θα διαθέσει ένα λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει στις 7.00 μ.μ. από την πλατεία (φαρμακείο Σταυρόπουλου). Για κράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ταξιδιωτικό γραφείο Δαβίλλας Tours ή στα τηλέφωνα 27220-22448, 6932211205.

Να σημειωθεί πως την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.