Εγκαινιάστηκε το τουριστικό περίπτερο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Εγκαινιάστηκε το τουριστικό περίπτερο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Την επίσημη λειτουργία του Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης (Info kiosk) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που λειτουργεί στο διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, εγκαινίασε προχθές το απόγευμα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

“Ο τουρισμός, η ατμομηχανή της οικονομικής μας ανάπτυξης, χρειάζεται τον παράγοντα άνθρωπο. Γι’ αυτό σκοπός του περιπτέρου αυτού -όπως και των υπόλοιπων της Περιφέρειας, στον Ισθμό, το Ναύπλιο και τη Σπάρτη, αλλά σύντομα και στο Λεωνίδιο- δεν είναι μόνο να υποδέχεται τους επισκέπτες της περιοχής μας, αλλά και να τους ενημερώνει, όπως επίσης να καταγράφει προβλήματα και παρατηρήσεις που γίνονται από αυτούς, με στόχο να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας.

Αφού ανέφερε στη συνέχεια ότι η στελέχωση του περιπτέρου γίνεται με καταρτισμένο προσωπικό, πανεπιστημιακού επιπέδου, δήλωσε ότι η Περιφέρεια, “παρά το γεγονός ότι δεν έχει αρμοδιότητα όσον αφορά στο χώρο του αεροδρομίου, βοήθησε στην αποκατάσταση στοιχειωδών υποδομών του”, καθώς “η αυτοδιοίκηση είναι κατά μία έννοια μια έκφανση του κράτους”.

Δεν παρέλειψε ο Π. Νίκας να αναφερθεί, τέλος, στην “καταλυτική παρουσία και συμβολή του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, με τη δημιουργία της Costa Navarino, η οποία έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην ανέλιξη του αεροδρομίου Καλαμάτας σε διεθνή αερολιμένα και σε μία από τις βάσεις της Aegean”, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια έχει το δικό της ρόλο, χρηματοδοτώντας αεροπορικές εταιρείες να έρχονται στην Καλαμάτα.

Καταλήγοντας, απέδωσε εύσημα στην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Άννα Καλογεροπούλου και την ομάδα Τουρισμού της Περιφέρειας γενικότερα για το έργο που με επιτυχία, όπως σημείωσε, επιτελούν, ενώ εξέφρασε συγχαρητήρια και στην αρχιτέκτονα Αναστασία Ψυροπούλου για το σχεδιασμό του περιπτέρου, που αποτέλεσε, όπως είπε ο περιφερειάρχης, “ανιδιοτελή προσφορά” εκ μέρους της.

Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου είχε επισημάνει στο δικό της σύντομο χαιρετισμό ότι η δημιουργία περιπτέρων τουριστικής πληροφόρησης σε κρίσιμες περιοχές της κάθε Περιφερειακής Ενότητας αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής της Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού.

Χαιρέτισαν, επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, αναφέροντας ότι ο ξενοδόχοι είναι αλληλέγγυοι και στηρίζουν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, θέτοντας ως επιδίωξη την επιπλέον αναβάθμιση του αεροδρομίου, ώστε να έχει δυνατότητα να υποδέχεται περισσότερους επισκέπτες.

Τέλος, ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Μενέλαος Κουτέλας, δήλωσε από την πλευρά του ότι το Επιμελητήριο θα είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος, εκπρόσωποι της ΤΕΜΕΣ και της Costa Navarino, οι πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Εγγλέζος και του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας κ.ά.