Επίσκεψη Μενέλαου Γερονικολού στην περιοχή της Μάνης

Επίσκεψη Μενέλαου  Γερονικολού στην περιοχή της Μάνης

Στην περιοχή της Καρδαμύλης βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Μενέλαος Γερονικολός.

Ο κ. Γερονικολός είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να έχει ιδία άποψη για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. «Η υδροδότηση, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κακό οδικό δίκτυο ήταν μόνο μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Επιπλέον, τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με τα αγροτικά ζητήματα και την υγεία. Το δε ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής, ιδίως αυτούς του ορεινού τμήματος της Μάνης, όπου η αγροτική παραγωγή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, με ένταση τέθηκαν στον κ. Γερονικολό και ζητήματα που αφορούν στις υπηρεσίες υγείας στην περιοχή, δεδομένου ότι «οι ελλείψεις συνολικά στον τομέα της δημόσιας υγείας θυμίζουν υποανάπτυκτες περιοχές και όχι έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου».

Με αφορμή την επίσκεψή του στην περιοχή ο κ. Γερονικολός δήλωσε: «Η περιοχή της Μάνης είναι μια περιοχή που αντιμετωπίζει διαχρονικά σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, παρότι η ιδιωτική οικονομία της περιοχής έχει αναπτυχθεί ραγδαία, η κρατική παρέμβαση στην περιοχή είναι ανύπαρκτη.

Ουσιαστικά, εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν υλοποιηθεί οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή. Η ύδρευση, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κακό, κεντρικό και αγροτικό, οδικό δίκτυο δε θα έπρεπε να αποτελούν τα ζητήματα που απασχολούν τη Μάνη το 2022.

Δυστυχώς, οι ολιγωρίες του παρελθόντος έχουν ως αποτέλεσμα μία από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές του νομού να αντιμετωπίζει δομικά προβλήματα και τελικά να μην μπορεί ούτε να επιτελέσει πλήρως τον αναπτυξιακό της ρόλο, ούτε να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής που δικαιούνται οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, περιοχές όπως της Μάνης, οι οποίες προσφέρουν στο εθνικό εισόδημα σημαντικούς πόρους, θα πρέπει να εξοπλιστούν με τις αναγκαίες υποδομές, οι οποίες θα επιτρέψουν και την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη, αλλά και θα διασφαλίσουν τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό θα πρέπει να είναι το μέλημά μας για τη Μάνη, το μέλημά μας για τη Μεσσηνία».