Η απόφαση της Πειθαρχικής της ΕΠΟ για τον Πανθουριακό

Η απόφαση της Πειθαρχικής της ΕΠΟ για τον Πανθουριακό

Μεγάλη απογοήτευση υπάρχει στις τάξεις του Πανθουριακού για την «ταφόπλακα» που έβαλε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στο όνειρο της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα της Θουρίας αναγνωρίζει τις δικές της τυπικές ευθύνες σε αυτή την εφιαλτική εξέλιξη, ωστόσο «κρατάει» το αγωνιστικό και αντικειμενικό μέρος της ιστορίας που ηθικά τη δικαιώνει, καθώς είναι η δευτεραθλήτρια του 5ου ομίλου ανόδου με βάση τα αποτελέσματα και τα όσα συνέβησαν εντός αγωνιστικού χώρου.

Το μεγαλύτερο ίσως παράπονο είναι ότι πολλοί αγώνες διεξήχθησαν χωρίς την επίμαχη άδεια από την Περιφέρεια, αλλά μόνο ο Πανθουριακός το πλήρωσε, ενώ το συγκεκριμένο ζήτημα «πονάει» βαθύτερα, αφού η ομάδα στερείται δική της έδρας, με αποτέλεσμα να έχει χρησιμοποιήσει 5 διαφορετικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια!

Το πιθανότερο είναι ότι η ομάδα της Θουρίας δεν θα προχωρήσει σε ένσταση, καθώς αν τα ηθικά της επιχειρήματα είναι ισχυρά, δεν ισχύει το ίδιο για τα νομικά.

Χθες η ΕΠΟ ανακοίνωσε και επισήμως την καταδικαστική απόφαση, αναφέροντας ότι η αρμόδια Πειθαρχική επιτροπή:

«Δέχεται την ένσταση του σωματείου Πανηλειακός ΑΟ κατά του σωματείου Πανθουριακός Μεσσηνίας και την πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου Πανγυθεατικός υπέρ του ενιστάμενου σωματείου.

Κατακυρώνει τον αγώνα που διεξήχθη στις 29/05/2022 μεταξύ Πανθουριακού-Πανηλειακού υπέρ του σωματείου Πανηλειακός ΑΟ με τέρματα 3-0.

Επιβάλλει στο σωματείο Πανθουριακός την ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από τον πίνακα του 5ου ομίλου του πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ.

Διαβιβάζει την παρούσα απόφαση και αντίγραφα της δικογραφίας στον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης για την τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων που αφορούν το ποδόσφαιρο, για δικές του ενέργειες».