Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας: Πανηγύρισε επί τριήμερο παρουσία πλήθους προσκυνητών

Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας: Πανηγύρισε επί τριήμερο παρουσία πλήθους προσκυνητών

Παρουσία πλήθους προσκυνητών από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή πανηγύρισε επί τριήμερο, τόσο τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων όσο και τη Σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων, ο Ιστορικός Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας.

Κατά την παραμονή της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός υπό του αρχιμανδρίτου Ευθυμίου Θεοδωρόπουλου, ενώ το πρωί της Τετάρτης τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη Αλέξιο Αρώνη. Το εσπέρας της παραμονής της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου Νεοφύτου Σαχλά. 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτου Φιλίππου Χαμαργιά, πλαισιωμένου από τον εφημέριο του ναού, αρχιμανδρίτου Επιφάνιο Ξυράφη, τον πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Σιψά και το διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο. 

Κηρύττοντας το θείο Λόγο, ο π. Φίλιππος  αναφέρθηκε στους όρους και στις έννοιες των λέξεων “Απόστολος” και “Αποστολή”  τονίζοντας την αποστολή του καθενός μας εντός της Εκκλησίας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αποστολή του συγκεκριμένου ιστορικού ναού, αναφέροντας ότι τα έσοδα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων ενισχύουν το έργο του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών, η ίδρυση του οποίου αποτελεί καρπό του έργου του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.  

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών του πανηγυρικού τριημέρου, τους ύμνους απέδωσαν τα μέλη της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας υπό τη διεύθυνση του διευθυντή της και πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, Κων. Σιάχου.