Καλαμάτα: Ρομά έκλεψε τραπεζικές κάρτες και πήγε να παίξει τυχερά παιχνίδια

Καλαμάτα: Ρομά έκλεψε τραπεζικές κάρτες  και πήγε να παίξει τυχερά παιχνίδια

26 συλλήψεις σε ένα απόγευμα στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα

Είκοσι έξι άτομα μέσα σε ένα απόγευμα συνελήφθησαν την Τρίτη στη Μεσσηνία, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης, εξιχνιάσθηκε μια υπόθεση κλοπής, με έναν 25χρονο Ρομά να κλέβει τραπεζικές κάρτες και να δοκιμάζει την τύχη του σε τυχερά παιχνίδια.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι και στους 5 νομούς της Περιφέρειας σε 1.153 άτομα, εκ των οποίων τα 827 ήταν Έλληνες και 326 αλλοδαποί, καθώς και σε 812 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 144 άτομα, από τα οποία 82 ήταν Έλληνες και 62 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 100 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 337 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Τρία άτομα για ναρκωτικά και συγκεκριμένα ένας 28χρονος στην Καλαμάτα καθώς κατείχε 0,7 γραμμάρια χασίς, μια 48χρονη στο Ζευγολατιό διότι κατείχε 1,8 γραμμάρια ηρωίνης και 25 ναρκωτικά δισκία κι ένας 25χρονος στα Αρφαρά διότι είχε 0,8, γραμμάρια ηρωίνης

-Πέντε άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τρεις Ρομά, ηλικίας 48, 42, αλλά και 69 ετών, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

-Εννέα Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Πέντε αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές στη Μεσσηνία οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Έκλεψε και έπαιζε τυχερά παιχνίδια
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας κλοπή που έγινε σε αυτοκίνητο την Κυριακή στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου Ρομά για κλοπή και απάτη με υπολογιστή.

Ειδικότερα, όπως αποδείχτηκε, ο 25χρονος διέρρηξε αυτοκίνητο και αφαίρεσε 50 ευρώ και 2 τραπεζικές κάρτες. Την ίδια ημέρα προχώρησε σε ανέπαφες συναλλαγές και με τις δύο τραπεζικές κάρτες ύψους 70 ευρώ. Ο 25χρονος χρησιμοποίησε τις τραπεζικές κάρτες σε κατάστημα ΟΠΑΠ για να παίξει τυχερά παιχνίδια.

Της Βίκυς Βετουλάκη