Κάστρο Καλαμάτας: Την Κυριακή η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τη «Μέθεξη»

Κάστρο Καλαμάτας: Την Κυριακή η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τη «Μέθεξη»

Έπειτα από τις παραστάσεις που πραγματοποίησε το φετινό χειμώνα στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, η μεσσηνιακή θεατρική ομάδα «Μέθεξη», επιστρέφει αυτή την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 9,30 μ.μ. για μια και μοναδική παράσταση της «Αντιγόνης» στο Κάστρο της Καλαμάτας.

Όπως σημείωσε, άλλωστε, και ο σκηνοθέτης της παράστασης, Πέτρος Κλάδης, το γεγονός ότι η προετοιμασία για το έργο συνέπεσε χρονικά με την πανδημία, αποτέλεσε την αφορμή ώστε η παράσταση να παρουσιαστεί μεθαύριο εκ νέου στο κοινό της πόλης, ώστε να την παρακολουθήσει μεγαλύτερο μέρος του θεατρόφιλου -και όχι μόνο, κοινού της Καλαμάτας.

Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα και σε όλους τους μαθητές της πόλης για να παρακολουθήσουν την παράσταση, καθώς έχουν διδαχθεί είτε πρόκειται να διδαχθούν το συγκεκριμένο μάθημα στο σχολείο τους.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ηλίας Δαρσακλής, Δημήτρης Δημέας, Γιώργος Δημητρόπουλος, Χρήστος Ζερίτης, Πέτρος Κλάδης, Σωτήρης Κριτσωτάκης, Στέλλα Λαμπροοπούλου, Φώτης Λαπιώτης, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Μπάμπης Παπαιωάννου, Δέσποινα Σκάρπα, Έβελυν Σκαρπαλέζου, Γιώτα Σουρή, Βάσω Τριανταφυλλίδη.

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα «Μέθεξη»

Η «Μέθεξη» είναι μια αμιγώς ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που ιδρύθηκε το 2005 στην πόλη της Καλαμάτας. Ξεκίνησε από μια παρέα φίλων με καλλιτεχνικές αναζητήσεις, ανάγκη για δημιουργική έκφραση και αγάπη για το θέατρο και ανέπτυξε θεατρική δραστηριότητα στην Καλαμάτα. Εμψυχωτής και σκηνοθέτης της ομάδας είναι ο Πέτρος Κλάδης.

Θεατρική Δραστηριότητα

2005: Η φάρμα των ζώων του Τζορτζ Όργουελ (θεατρική διασκευή) στην Καλαμάτα.

2006: Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας με τη Φάρμα των ζώων του Τζορτζ Όργουελ. Η παράσταση τιμήθηκε με το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης, το βραβείο κοινού, το βραβείο σκηνοθεσίας, το βραβείο κουστουμιών, το βραβείο 2ου ανδρικού και 2ου γυναικείου ρόλου και με ειδικό έπαινο για το μακιγιάζ.

2007: Οι άθλιοι του Βίκτωρ Ουγκώ (θεατρική διασκευή) στην Καλαμάτα.

2008:  Η αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάτζαροι (μιούζικαλ) των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα στην Καλαμάτα.

2010: Bar Code (Bar theater – συρραφή σκηνών από ταινίες που διαδραματίζονται στον χώρο ενός μπαρ) στην Καλαμάτα και στην Αθήνα.

2010: Καλλιπάτειρα (θεατρικό δρώμενο) στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

2012: Match Point (θεατρική διασκευή της ομώνυμης ταινίας του Γούντι Άλλεν) στην Καλαμάτα.

2014: Έγκλημα και Τιμωρία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (θεατρική διασκευή) στην Καλαμάτα.

2016: Τα κρανία της Κονεμάρα (θεατρική διασκευή της Τριλογίας του Λίνεϊν του Μάρτιν Μακ Ντόνα) στην Καλαμάτα.

2017: Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Γιουτζίν Ο΄Νιλ στην Καλαμάτα.

2019: Ο Γλάρος του Άντον Τσέχοφ στην Καλαμάτα. 

2019: Συμμετοχή στους 33ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων του Δήμου Ζωγράφου με τον Γλάρο του Άντον Τσέχοφ. Η παράσταση τιμήθηκε με το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης, το βραβείο σκηνοθεσίας, το βραβείο σκηνικού, το βραβείο 2ου ανδρικού ρόλου και το βραβείο φωτισμού.

2021: Αντιγόνη του Σοφοκλή στην Καλαμάτα. 2022: Συμμετοχή στο 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας με την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Η παράσταση τιμήθηκε με βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και α’ γυναικείου ρόλου και έπαινο για τη μουσική σύνθεση, τον Χορό και τον ρόλο του Κρέοντα.