Καταψηφίστηκε η τροποποίηση για τα τραπεζοκαθίσματα στο αναπλασθέν τμήμα της Ναυαρίνου

Καταψηφίστηκε η τροποποίηση για τα τραπεζοκαθίσματα στο αναπλασθέν τμήμα της Ναυαρίνου

Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προκειμένου να συνεχιστεί η 15η συνεδρίαση που είχε διακοπεί αργά το βράδυ της Παρασκευής και το μόνο θέμα που είχε συζητηθεί ήταν η ΜΠΕ των αντιπλημμυρικών έργων.

Το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση μπορεί να έδειχνε χαλαρό, αλλά ήταν σίγουρα μουδιασμένο, ενώ αρκετά ήταν τα άδεια έδρανα.

Το θέμα που ζητήθηκε πρώτο αφορούσε στην ΜΠΕ για την ίδρυση και εγκατάσταση παραγωγής ασφαλτομίγματος στην περιοχή του Ασπροχώματος. Από την πλευρά τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι είχε παρέλθει η ημερομηνία που θα έπρεπε να έχει συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο και πλέον δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό.

Εντύπωση προκάλεσε στην αίθουσα η τοποθέτηση του Κώστα Αθανασόπουλου, που ανέφερε ότι η περιοχή του Ασπροχώματος έχει μετατραπεί σε χαβούζα, ενώ ζήτησε τέτοιες επιχειρήσεις να πηγαίνουν στη Βιομηχανική Περιοχή. Μάλιστα, έκανε γνωστή την πρόθεσή του να ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα σε επιχειρήσεις που προκαλούν όχληση στην περιοχή.

Κλείνοντας, πάντως, ανέφερε ότι θα ψηφίσει θετικά τη Μελέτη, αφού έχει μάθει να πειθαρχεί.

Στη συνέχεια οι παρόντες επικεφαλής της αντιπολίτευσης μίλησαν για την κακή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Ασπροχώματος και κατέληξαν ότι πρέπει να συζητηθεί η αναθεώρηση του ΓΠΣ, προκειμένου να απαλλαγεί από οχλούσες δραστηριότητες.

Στην παραπάνω άποψη συμφώνησε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι κακή και πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Το τελευταίο θέμα που συζητήθηκε είχε να κάνει με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, μεταξύ άλλων, στο αναπλασθέν βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, στη Σφακτηρίας και σε άλλα σημεία της Καλαμάτας, με τους τόνους να ανεβαίνουν και τελικά με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να μην πείθονται να ψηφίσουν θετικά τη συγκεκριμένη τροποποίηση.

Ο Μανώλης Μάκαρης ξεκίνησε ρωτώντας τη Δημοτική Αρχή αν είναι ευχαριστημένη που αφήνει στο βόρειο πεζοδρόμιο 1,5 μέτρο κενό για τους πεζούς, με το δήμαρχο Καλαμάτας να του απαντά λέγοντας ότι το νέο πεζοδρόμιο έχει μέγιστο άνοιγμα 7,45 μέτρων, ενώ το πιο στενό σημείο είναι 7.30 μέτρα και στα καταστήματα δίδεται 3.80 από την οικοδομική γραμμή.

Ο Χρήστος Αναστασόπουλος μίλησε για το ελάχιστο κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ ποδηλατόδρομου και οδοστρώματος, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη να του απαντά ότι όταν το έργο ολοκληρωθεί, η απόσταση θα μεγαλώσει κατά πολύ.

Ο Στάθης Σταματόπουλος ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στους πεζούς και διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων, για να συμπληρώσει ότι οι επαγγελματίες στο συγκεκριμένο σημείο έχουν όλη την πλατεία του λιμανιού, οπότε δεν έχουν και τόσο ανάγκη το βόρειο πεζοδρόμιο για να τοποθετήσουν έξτρα τραπεζοκαθίσματα. Έτσι ανέφερε ότι τα 3,80 μ. που δίδονται είναι πολλά και η παράταξή του διαφωνεί στην ύπαρξη δύο σειρών τραπεζιών στο βόρειο πεζοδρόμιο.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης ανέφερε ότι οι πεζοδρομήσεις είναι για τους πεζούς, ενώ πρόσθεσε ότι δε θα μπει στη διαδικασία να αντιδικήσει για τα 3,8 μέτρα.

Επίσης, χαρακτήρισε επικίνδυνο ότι τα πεζοδρόμια θα είναι στο ίδιο ύψος με το οδόστρωμα και ζήτησε να υπάρξει σκέψη για πλήρη πεζοδρόμηση του σημείου.

Αφού η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, με 21 υπέρ, 8 κατά, 11 «απών» και 2 λευκά.

Ως εκ τούτου, η απόφαση δεν πέρασε, αφού δεν υπήρξε η απαραίτητη πλειοψηφία, με το δήμαρχο Καλαμάτας να δηλώνει ότι η Δημοτική Αρχή θα βάλει τάξη στην παραλία, έστω και με την παλιά κανονιστική.
Π.Μπ.