Κυπαρισσία: Ανθρωποκυνηγητό με Ρομά στο κέντρο της πόλης

Κυπαρισσία: Ανθρωποκυνηγητό με Ρομά στο κέντρο της πόλης

Άνω-κάτω έκαναν τα ξημερώματα τρεις νεαροί Ρομά την πόλη της Κυπαρισσίας, οι οποίοι διέρρηξαν κατάστημα της περιοχής και όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ελέγξουν, δε δίστασαν να εμβολίσουν το περιπολικό.

Οι αστυνομικοί τούς ακινητοποίησαν και συνέλαβαν δύο 16χρονους, ενώ ο 18χρονος οδηγός διέφυγε και αναζητείται. Παράλληλα συνελήφθησαν οι μητέρες των ανηλίκων.

Προσπάθησαν να φύγουν
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 5.00 το πρωί, όταν στην Κυπαρισσία αστυνομικοί του Τμήματος Τριφυλίας έκαναν σήμα σε διερχόμενο όχημα για να το ελέγξουν. Ο οδηγός, αντί να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο με επικίνδυνους ελιγμούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με το περιπολικό όχημα, αλλά και με ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και στα δύο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν δύο 16χρονους Ρομά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, ενώ ο 18χρονος οδηγός πρόλαβε να τραπεί σε φυγή.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, οι τρεις νεαροί είχαν παραβιάσει καφεπαντοπωλείο στην Κυπαρισσία και είχαν αφαιρέσει από την ταμειακή μηχανή 17 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν αγγίζουν σε αξία τα 300 ευρώ.

Συνελήφθησαν οι γονείς
Μάλιστα, πάνω στους ανήλικους βρέθηκε το ποσό των 17 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ενώ ομολόγησαν την πράξη τους.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνέλαβαν μία 29χρονη και μια 33χρονη, μητέρες των ανηλίκων, με την κατηγορία της παραμέληση εποπτείας τους.

Τέλος, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και το αυτοκίνητο ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη