Λεβεντάκης για γεώτρηση, αλλά και σχόλια και ερωτήσεις πολιτών

Λεβεντάκης για γεώτρηση,  αλλά και σχόλια και ερωτήσεις πολιτών

Σε ενημερωτική επιστολή του, που δημοσιεύθηκε στο facebook τη Δευτέρα και ώρα 4:22 μ.μ., ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, αναφέρεται στη γεώτρηση Χήναρη που υδροδοτεί την Κυπαρισσία, παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό για την κατάστασή της.

Στην ενημερωτική επιστολή του κ. Λεβεντάκη αναγράφεται επί λέξει: “Σε συνέχεια της χθεσινής (σ.σ. την Κυριακή) ενημερωτικής επιστολής μας, σας παραθέτω το κάτωθι φωτογραφικό υλικό, από τη γεώτρηση «Χήναρη», μία από εκείνες που υδροδοτούν την πόλη της Κυπαρισσίας. Από το υλικό αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα η κατάσταση που επικρατούσε σε αυτήν, για πολλά χρόνια, λόγω της παντελούς αδιαφορίας και της έλλειψης ευαισθησίας κάποιων. Εκείνων που όφειλαν να παρέχουν στους πολίτες το πολυτιμότερο αγαθό, όπως είναι το ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό. Ρίζες δέντρων και σωλήνες υδροδότησης είχαν γίνει ένα και η όλη εικόνα της, εν λόγω, γεώτρησης ήταν τραγική. Ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για την αντικατάσταση των σωληνώσεων, του αντλητικού συγκροτήματος και του ηλεκτρονικού πίνακα, της γεώτρησης αυτής. Έχουμε προβεί στην αντικατάσταση εξοπλισμού σε δέκα, από τις συνολικά σαράντα περίπου γεωτρήσεις, που υδροδοτούν το Δήμο μας και προσπαθούμε, με όσα μέσα και πόρους διαθέτουμε και για όλες τις υπόλοιπες. Γι’ αυτό, όπως σας επισήμανα και εχθές, η συνέπειά σας, σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ, θα συμβάλλει στο να προχωρήσουν αυτά τα έργα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Γιατί δεν αποτελεί μόνο αναγκαιότητα, αλλά και προτεραιότητά μας το να διασφαλίσουμε σε όλους τους δημότες μας το αυτονόητο, όπως είναι η επάρκεια και η υψηλή ποιότητα πόσιμου ύδατος”.

Στη δημοσίευση, μεταξύ άλλων, έχουν γίνει και τα εξής σχόλια: «Στα χωριά να δείτε πώς είναι οι δεξαμενές… να κάνετε εσείς τη δουλειά και να αποφύγετε να λέτε τι έκαναν οι προηγούμενοι… γι’ αυτό είναι εκεί που είναι …» και «Οι αντικαταστάσεις γιατί πρέπει να γίνονται Αύγουστο που η πόλη παλεύει να εσοδέψει από τον τουρισμό. Κάπου έλεος με αυτό πια. Είναι τόσο προγραμματισμένο πλέον το πότε διακόπτεται η υδροδότηση που καταντά γελοίο. Τον Μάιο; Τον Ιούνιο; Δε γίνεται;»…

Του Ηλία Γιαννόπουλου