Μαύρος Ιούνιος για τη Μεσσηνία με 4 νέους νεκρούς σε τροχαία

Μαύρος Ιούνιος για τη Μεσσηνία  με 4 νέους νεκρούς σε τροχαία

Τέσσερις νεκρούς σε ισάριθμα τροχαία ατυχήματα καταγράφηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου το μήνα Ιούνιο και όλα συνέβησαν στη Μεσσηνία, κατατάσσοντας την περίοδο αυτή στη χειρότερη των τελευταίων χρόνων για το νομό μας.

Αν και στα επίσημα στατιστικά που δημοσιοποιήθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου για το μήνα Ιούνιο αναφέρονται τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, εκ παραδρομής – όπως ενημερωθήκαμε – δεν καταλογίσθηκε ένα, καθώς ένας 27χρονος κατέληξε λίγες ημέρες μετά.

Τέσσερα νέα παιδιά
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν 21 τροχαία ατυχήματα με 27 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Ειδικότερα, τέσσερα θανατηφόρα με τέσσερις νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τέσσερις σοβαρά τραυματίες και 14 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 19 ελαφρά τραυματίες.

Στη Μεσσηνία σημειώθηκαν και τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα, ασχέτως αν το ένα καταλογίζεται διοικητικά στην Αρκαδία, επειδή σημειώθηκε σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου (περιμετρικός Καλαμάτας), ένα σοβαρό ατύχημα με δύο τραυματίες και ένα ελαφρύ  ατύχημα με έναν ελαφρά τραυματία.

Η κακή αρχή έγινε το βράδυ στις 7 Ιουνίου, όταν ένας 26χρονος μοτοσικλετιστής έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή του, καθώς η μηχανή του χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στον περιμετρικό δρόμο της Καλαμάτας, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Κάλλας.

Το επόμενο κιόλας βράδυ, στις 8 Ιουνίου, ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του στο δρόμο της Μεσσήνης, στο ύψος του αεροδρομίου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά και ο αδελφός του που ήταν συνεπιβάτης.

Στις 26 Ιουνίου στη Γιάλοβα ένας 36χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, με αποτέλεσμα μετά την πρόσκρουση σε μανδρότοιχο να χάσει τη ζωή του.

Το ίδιο βράδυ 27χρονος μοτοσικλετιστής στην 38η επαρχιακή οδό Σουληνάρι –Κορυφάσιο έχασε, επίσης, τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε και ανετράπη. Τραυματίσθηκε σοβαρά και δύο ημέρες μετά, δυστυχώς, κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Δύο οι αιτίες
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν οι παραβιάσεις σήμανσης και η υπερβολική ταχύτητα.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούνιο συγκροτήθηκαν 674 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.514 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 238 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.614 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.759 για υπερβολική ταχύτητα, 246 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 202 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 148 για ΚΤΕΟ, 62 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 58 για παραβίαση σηματοδότη, 54 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 37 για αντικανονικούς ελιγμούς, 27 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 12 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 9 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη