Με το γνωστό κόλπο του τροχαίου εξαπάτησαν 79χρονη στην Καλαμάτα

Με το γνωστό κόλπο του τροχαίου  εξαπάτησαν 79χρονη στην Καλαμάτα

Τα χρήματα που διέθετε και όλα της τα κοσμήματα έχασε μια 79χρονη γυναίκα στην Καλαμάτα, πέφτοντας θύμα απατεώνων. Με το γνωστό κόλπο του τροχαίου ατυχήματος έπεισαν τη γυναίκα, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, ότι η κόρη της κινδυνεύει να πάει φυλακή.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο δράστες, όμως καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έκανε την αστυνομικίνα
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης, όταν κατά τις 3.00 η 79χρονη δέχθηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα, η οποία της συστήθηκε ως αστυνομικός. Η δήθεν αστυνομικός έπεισε την 79χρονη ότι η κόρη της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο και πως για να αφεθεί ελεύθερη πρέπει άμεσα να δώσει χρηματική εγγύηση. Μάλιστα, προσπαθούσε να την κρατά συνεχώς απασχολημένη στο τηλέφωνο μέχρι να αποσπάσει τα χρήματα.

Δε συνελήφθησαν
Η γυναίκα δυστυχώς δεν επικοινώνησε με την Αστυνομία ή την κόρη της και 2,5 ώρες αργότερα συναντήθηκε με μια γυναίκα στο κέντρο της Καλαμάτας, στην οποία παρέδωσε 4.000 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ.

Αμέσως μετά κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και ενημέρωσε την Αστυνομία. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας μαρτυρίες και χρησιμοποιώντας τεχνικά μέσα, κατάφερε την Τρίτη να εντοπίσει τους δράστες. Πρόκειται για μια γυναίκα 63 ετών από τη Βουλγαρία και έναν 64χρονο Έλληνα, κατοίκους Καλαμάτας. Αμφότεροι παραδέχθηκαν την πράξη τους, ενώ αναγνωρίσθηκαν και από το θύμα.

Καθώς είχε παρέλθει η προθεσμία του αυτοφώρου σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Στην κατοχή τους, ωστόσο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 690 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Της Βίκυς Βετουλάκη