Μέσα στους δέκα κορυφαίους προορισμούς της TUI η Πελοπόννησος

Μέσα στους δέκα κορυφαίους  προορισμούς της TUI η Πελοπόννησος

«Η Ελλάδα είναι και αυτό το καλοκαίρι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Αναμένουμε το υψηλότερο επίπεδο ζήτησης όλων των εποχών. Ειδικά η Κρήτη οδεύει προς ένα πρωτοφανές ρεκόρ. Δεν υπάρχει κανένας τουριστικός τομέας ή προορισμός προς την Ελλάδα που να μην έχει ζήτηση αυτήν τη στιγμή», δηλώνει ο Άαγκε Ντίνχαουπτ, διευθυντής Επικοινωνίας της TUI.

Σε συνέντευξή του στο  ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Ντίνχαουπτ επισημαίνει ότι η απόφαση της TUI να μεταθέσει φέτος νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα «αποδείχθηκε ορθότατη» και συμπληρώνει πως «οι κρατήσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αυξάνονται επίσης σημαντικά εδώ και αρκετές εβδομάδες. Περιμένουμε και φέτος ένα πολύ δυνατό φθινόπωρο».

Σημειώνει, επίσης, πως και στον τομέα της κρουαζιέρες η ζήτηση για την Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνεται, «τα ελληνικά νησιά είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες μας που ενδιαφέρονται για κρουαζιέρες».

Τέλος, αναφέρει ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μεταξύ των παραθεριστών πολυτελείας. «Τα πολυτελή ταξίδια της θερινής περιόδου είναι σχεδόν πλήρως εξαντλημένα. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν επενδύσει στις εγκαταστάσεις τους και έχουν δημιουργηθεί πολλά όμορφα θέρετρα. Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί ακόμα και εντελώς νέα. Αυτές οι επενδύσεις αποδίδουν πλέον», καταλήγει.

Η συνέντευξη
Στην ερώτηση «Επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι αισιόδοξες προβλέψεις της TUI για την Ελλάδα, συνεχίζεται η θετική τάση; Αναμένετε να φέρετε περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία στην Ελλάδα από ό,τι το 2019, δηλαδή να ξεπεράσετε το επίπεδο πριν από την πανδημία;», η απάντηση ήταν: «Η Ελλάδα είναι και αυτό το καλοκαίρι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών και η ζήτηση εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη. Αναμένουμε το υψηλότερο επίπεδο ζήτησης όλων των εποχών το καλοκαίρι. Ειδικά η Κρήτη οδεύει προς ένα πρωτοφανές ρεκόρ. Δεν υπάρχει κανένας τουριστικός τομέας ή προορισμός προς την Ελλάδα που να μην έχει ζήτηση αυτήν τη στιγμή. Αντίστοιχα, η TUI συνεχίζει να κατέχει την ηγετική της θέση στην αγορά της Ελλάδας και συνολικά ο όμιλος αναμένεται να φέρει περίπου 3 εκατομμύρια παραθεριστές στην Ελλάδα, δηλαδή μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από ό,τι πριν από την πανδημία (οπότε ήταν 2,8 εκατομμύρια)».

Μεταξύ των ερωτήσεων που απάντησαν τα στελέχη της εταιρείας είναι το πώς προοιωνίζεται η ζήτηση για τα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο όσον αφορά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν, “οι κρατήσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αυξάνονται επίσης σημαντικά εδώ και αρκετές εβδομάδες. Πολλές οικογένειες εξασφαλίζουν αυτή τη στιγμή τις καλύτερες προσφορές για τις φθινοπωρινές διακοπές. Ο Οκτώβριος ήταν ήδη από πέρυσι ένας από τους μήνες διακοπών με τις περισσότερες κρατήσεις στην Ελλάδα. Ο υπέροχος αλλά όχι τόσο θερμός καιρός και οι ζεστές θερμοκρασίες της θάλασσας προσέλκυσαν πολλούς παραθεριστές και οι προσφορές μας ήταν de facto πλήρως εξαντλημένες. Περιμένουμε και φέτος ένα πολύ δυνατό φθινόπωρο”.

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιοι ελληνικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς, και ποιες είναι οι κορυφαίοι κορυφαίες επιλογές των πελατών της εταιρείας, η απάντηση που δόθηκε ήταν η εξής: “Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί του πελατών της TUI είναι: 1. Κρήτη 2. Ρόδος 3. Κως 4. Κέρκυρα 5. Πελοπόννησος 6. Μακεδονία 7. Σαντορίνη 8. Ζάκυνθος 9. Κάρπαθος 10. Μύκονος”.