Μέσω DNA κι άλλων εξετάσεων αναζητείται η ταυτότητα του άνδρα που ξεβράστηκε στην Ανάληψη

Μέσω DNA κι άλλων εξετάσεων αναζητείται  η ταυτότητα του άνδρα που ξεβράστηκε στην Ανάληψη

Οι περαιτέρω ιατροδικαστικές εξετάσεις, αλλά και το προσωπικό αντικείμενο που βρέθηκε πάνω του, αναμένονται να δώσουν απαντήσεις για την ταυτότητα του άντρα, το πτώμα του οποίου ξεβράστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία της Ανάληψης και παραμένει αγνώστων στοιχείων.

Ήδη γίνονται αναζητήσεις στη λίστα με τις εξαφανίσεις ατόμων ανά την Ελλάδα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει θετικό στοιχείο, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται και για αλλοδαπό, καθώς η αποσύνθεση είναι τέτοια που δεν μπορεί να αναγνωρισθεί κάποιο στοιχείο.

Σε αποσύνθεση
Το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο πριν από τις 7.00, λουόμενοι στην παραλία της Ανάληψης βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα, όταν η θάλασσα έβγαλε το πτώμα ενός άνδρα σε στάδιο προχωρημένης αποσύνθεσης – σήψης.

Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία και Λιμενικό, ενώ η σορός περισυνελέγη και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας  για νεκροψία.

Στη νεκροψία που πραγματοποίησε το Σάββατο ο ιατροδικαστής Καλαμάτας, Ιωάννης Δούζης, διαπίστωσε πως πρόκειται για μεσήλικα άνδρα, η ακριβής ηλικία του οποίου δεν μπορούσε να προσδιορισθεί. Κάποια στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι ήταν γύρω στα 50.

Ο άνδρας ήταν κανονικής σωματικής διάπλασης, ύψους 1,75 μ. περίπου και φορούσε μπλε κοντομάνικο μπλουζάκι και πολύχρωμο σορτς.

Εκτιμάται ότι το σώμα βρισκόταν στο νερό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ από τις πρώτες κιόλας ενδείξεις μάλλον αποκλείεται να πρόκειται για τους αγνοούμενους σε Χαλκιδική και Ικαρία. Φυσικά, οριστικές απαντήσεις θα δώσουν οι εξετάσεις DNA που θα γίνουν.

Αποκλείσθηκε εγκληματική ενέργεια
Η αιτία θανάτου δεν μπόρεσε να προσδιορισθεί λόγω της αποσύνθεσης, αλλά δεν εντοπίσθηκαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας.

Ένα άλλο στοιχείο που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που βρέθηκε πάνω στην σορό και καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπει σε συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός, εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα του ανθρώπου.

Την προανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Φώτο αρχείου