Μεσσηνία: «Φάντασμα» 69χρονος Ρομά που δεν είχε βγάλει ποτέ αστυνομική ταυτότητα

Μεσσηνία: «Φάντασμα» 69χρονος Ρομά που δεν είχε βγάλει ποτέ αστυνομική ταυτότητα

Αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και εξιχνιάσεις κλοπών


Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Μεσσηνία και ολοκληρώθηκε με 19 συλλήψεις και μία εξιχνίαση κλοπής.

Παρόμοιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 962 άτομα, εκ των οποίων τα 665 ήταν Έλληνες και 297 αλλοδαποί, καθώς και σε 680 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 216 άτομα, από τα οποία 131 ήταν Έλληνες και 85 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 106  άτομα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν και 245 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Ένας 69χρονος Ρομά για κλοπή και για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας. Ειδικότερα, στη Θουρία ο 69χρονος μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα στην αυλή ιδιοκτησίας και αφαίρεσε από αποθήκη ένα χάλκινο καζάνι. Έγινε όμως αντιληπτός από περίοικους, που ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 69χρονο σε κοντινή απόσταση και τον συνέλαβαν. Όπως διαπίστωσαν κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων του, ο 69χρονος δεν είχε ποτέ προχωρήσει σε έκδοση ταυτότητας

-Δύο άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τρία άτομα, για ναρκωτικά και ειδικότερα: Ένας 38χρονος τον Αντικάλαμο διότι κατείχε 0,9 γραμμάρια, ένας 31χρονος στην Αλλαγή διότι είχε 1,5 γραμμάρια χασίς και μια 41χρονη στον Άγιο Φλώρο γιατί είχε 1,1 γραμμάρια ηρωίνης

-Ένας αλλοδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

-Έξι άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 

-Έξι αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Εξιχνίαση
Επίσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάστηκε μία κλοπή σε κατάστημα που έγινε στις 4 Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Ο δράστης είχε διαρρήξει παράθυρο τουαλέτας καταστήματος ψιλικών και αφαίρεσε από το ταμείο 300 ευρώ και πακέτα τσιγάρων, καπνό και τυχερά λαχεία «ξυστό», απροσδιόριστης αξίας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης είναι ένας 39χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη