Μια θεατρική δημιουργία -κατάθεση ψυχής της εφηβικής ομάδας της Πειραματικής

Μια θεατρική δημιουργία -κατάθεση ψυχής της εφηβικής ομάδας της Πειραματικής

Η θεατρική παράσταση “Η θέση μου. Ιστορίες καθημερινής εφηβείας” της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας έριξε αυλαία, κερδίζοντας τις καλύτερες κριτικές από όλους τους φίλους που τη χειροκρότησαν και την τίμησαν με την παρουσία τους. Ήταν μια θεατρική δημιουργία-κατάθεση ψυχής και συναισθημάτων της εφηβικής ομάδας του συλλόγου.

Με την καθοδήγηση, το συντονισμό και τη σκηνοθετική ματιά της θεατροπαιδαγωγού Γιώλικας Πουλοπούλου, όπως σημειώνεται σχετικά, «τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με χιούμορ, ενσυναίσθηση και αγάπη. Έθιξαν σημαντικά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τα ίδια, αλλά και όλους τους εφήβους. Έπρεπε να τους ακούσουμε! Ήρθε καιρός να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντί τους! Τι τους διδάσκουμε; Τι κοινωνία τους παραδίδουμε; Τι πρότυπα τους προβάλουμε; Τι ζητάμε, επιτέλους, από αυτούς;

Εμείς οι άνθρωποι της Πειραματικής Σκηνής τολμήσαμε να παρουσιάσουμε θεατρικά τη θέση τους σε μια παράσταση πρωτοπόρα και καινοτόμα.

Ευτυχώς το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.

Ένιωσε με όλες του τις αισθήσεις τα μηνύματα.

Χειροκρότησε με πάθος. Συγκινήθηκε και προβληματίστηκε. Οι δύο παραστάσεις δεν έφτασαν, μας ζήτησαν να επαναληφθεί το φθινόπωρο. Θα προσπαθήσουμε να την επαναλάβουμε, γιατί μας ενδιαφέρει να τους ακούσουμε και πάλι, ως θεατές, ως γονείς, ως δάσκαλοι, ως ενήλικοι, ως έφηβοι.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά της ομάδας που έδωσαν τα πάντα σε μια δύσκολη εποχή, την επικεφαλής σκηνοθέτιδα Γιώλικα Πουλοπούλου, το μουσικό Χρήστο Καλαϊτζόπουλο, το σκηνογράφο Βενετσάνο Μπαλόπουλο και όλους τους ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες, που κουράστηκαν πίσω από τα φώτα της σκηνής γι’ αυτή την παράσταση: τον Γιώργο Μίνο (υπεύθυνο ήχου), τον Γιώργο Ηλιόπουλο (σχεδιασμός φωτισμού), τον Νίκο Τζαβάρα που φωτογράφισε, βιντεοσκόπησε και έκανε τα γραφιστικά της διαφήμισης, τη Σταυριανή Πουρναρά για το σχεδιασμό της αφίσας, τον Κωνσταντίνο Σταθόπουλο για το βίντεο του τρέιλερ και το Γιώργο Αγγελόπουλο που κατασκεύασε το σκηνικό. Είναι οι αφανείς ήρωες της παράστασης.

Επίσης ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου, Μαρία Κρόμπα, που μας πρόσφερε την αυλή του σχολείου για τις πρόβες, τον πρόεδρο του ΜΕΘ κύριο Παντελόπουλο για την προσφορά μέρους του σκηνικού και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας που στήριξαν την παράσταση με την προβολή της στα ΜΜΕ.

Υποσχόμαστε ως Πειραματική Σκηνή να πειραματιζόμαστε πάντα με εργαλείο τη μαγική τέχνη του θεάτρου και δημιουργούς τα παιδιά και τους νέους, για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο».