Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Πολιτική εκδήλωση με το βλέμμα στραμμένο στην ανασύσταση της παράταξης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Πολιτική εκδήλωση με το βλέμμα στραμμένο  στην ανασύσταση της παράταξης

Την πρώτη της πολιτική εκδήλωση πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης, από το άλσος του Πανελληνίου στο λιμάνι Καλαμάτας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας, με κεντρικό θέμα την ακρίβεια και την οικονομία της χώρας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, καθώς και ο αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ και τομεάρχης Ενέργειας, Χάρης Δούκας, παρουσία αρκετού κόσμου, φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο νέος γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας, Γιάννης Νικολακόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε τη δυναμική υποστήριξη από τον κόσμο της Μεσσηνίας στην προσπάθεια επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο, μακριά και πέρα από κάθε είδους λαϊκισμό, ιδιαίτερα τώρα, μια περίοδο που λόγω των συνθηκών φαίνεται να εξαπλώνεται σημαντικά.

Άλλωστε, σε αυτήν ακριβώς την προσπάθεια για ανασύσταση της παράταξης στάθηκε και ο γενικός γραμματέας, Ανδρέας Σπυρόπουλος, στην τοποθέτησή του, υπογραμμίζοντας ότι οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που προσήλθαν στις κάλπες το προηγούμενο διάστημα αποτελούν δύναμη και βάση για την επαναφορά της παράταξης, αλλάζοντας έτσι τους τωρινούς πολιτικούς συσχετισμούς της χώρας.

Όσον αφορά σε μελλοντικές συνεργασίες με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα, ο κ. Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι δεν είναι πρόθεση του ΠΑΣΟΚ καμία τέτοια συνεργασία, καθώς και τα δύο αυτά κόμματα απέτυχαν σε μια σειρά από μείζονα ζητήματα, ενώ δεν κατάφεραν να επιστρέψουν πίσω την εμπιστοσύνη που τους έδειξε ο κόσμος τα προηγούμενα χρόνια.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της παράταξης, με τα ενεργειακά ζητήματα, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να βρίσκονται στο επίκεντρο όσων ανέφεραν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα γύρω από το ενεργειακό κομμάτι, ο Χάρης Δούκας, με την ιδιότητα του τομεάρχη Ενέργειας, σημείωσε ότι οφείλουν να ληφθούν δραστικά μέτρα, μιας και αυτή τη στιγμή τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν φτάσει να πληρώνουν το τρίτο πιο ακριβό ρεύμα σε επίπεδο Ευρώπης.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που πρόσθεσε ο ίδιος ήταν η σπουδαιότητα για απεξάρτηση της Ελλάδας από το φυσικό αέριο, στο οποίο η χώρα «προσδέθηκε» βίαια, έπειτα από το κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων πριν από κάποια χρόνια.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο Χ. Δούκας στη συνέχεια, η βιώσιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η εξοικείωση και διεύρυνση εγκατάστασης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εγχώρια, καθώς είναι πηγές που δύνανται να φέρουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ενώ ήδη διαθέτουμε ένα σημαντικό αναξιοποίητο κομμάτι αυτών, όπως είναι τα φράγματα κ.ά.

Στο τέλος της βραδιάς οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις από τους ανθρώπους της Καλαμάτας, δίνοντας απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας και όχι μόνο.

Της Χριστίνας Μανδρώνη