Νικόλας Μελάς: Στη Νομική Αθηνών με 19.240 μόρια ο πρώτος της Μεσσηνίας

Νικόλας Μελάς: Στη Νομική Αθηνών με 19.240  μόρια ο πρώτος της Μεσσηνίας

Διεκδίκησε και κατάφερε να πετύχει το στόχο του ο Νικόλας Μελάς από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, συγκεντρώνοντας 19.240 μόρια, πρώτος στη Μεσσηνία, και εισάγεται στην πρώτη του επιλογή, τη Νομική Αθηνών!

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων έτους 2022 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το απόγευμα της Πέμπτης επιβεβαιώθηκε και επίσημα η επιτυχία του και πλέον ξεκινά ένα νέο και όμορφο ταξίδι στη ζωή του, για να κατακτήσει ό,τι έχει ονειρευτεί. Μιλώντας χθες στο «Θ», χαρούμενος και ικανοποιημένος, αναφέρθηκε στην επιτυχία του και την επιλογή της Νομικής Επιστήμης, τονίζοντας: «Μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την εισαγωγή μου στη Νομική Αθηνών του ΕΚΠΑ νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωση των μακροχρόνιων προσπαθειών μου. Η επιτυχία αυτή σηματοδοτεί τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή και το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής μου πορείας, μιας πορείας δύσκολης αλλά συναρπαστικής.

Η επιστήμη της Νομικής με γοήτευε από την παιδική ηλικία, καθώς πάντα είχα το αίσθημα του δικαίου και οραματιζόμουν έναν κόσμο χωρίς κοινωνικές ανισότητες, με αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυριαρχία του αλτρουισμού. Για μένα δικαιοσύνη είναι, αφενός, το δίκαιο των αδύναμων και, αφετέρου, η κυριαρχία του νόμου. Dura lex, sed lex (σκληρός νόμος αλλά νόμος). Για άλλη μια φορά ευχαριστώ τους δασκάλους μου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και τους καθηγητές του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας για όσα μου πρόσφεραν».

Του Ηλία Γιαννόπουλου