Ο 12ος Ανδάνειος δρόμος επιστρέφει στις 20 Αυγούστου

Ο 12ος Ανδάνειος δρόμος επιστρέφει στις 20 Αυγούστου

Με βαριά καρδιά οι διοργανωτές και ο εμπνευστής του Ανδάνειου Δρόμου, Θύμιος Αλεξόπουλος, πάτησαν παύση πέρυσι εξαιτίας του κορωνοϊού, όμως η σημαντική αυτή αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση επιστρέφει φέτος δυναμικά. Ο 12ος αγώνας Αρκαδική Πύλη-Διαβολίτσι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου (εκκίνηση 6 μ.μ.), ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 5 και 1 χλμ.

Τον Ανδάνειο Δρόμο διοργανώνουν ο Δήμος Οιχαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (ομοσπονδίας μαραθωνίου-υπεραποστάσεων)

«Με τον αγώνα αυτό συνδέουμε την πόλη της Αρχαίας Μεσσήνης με το Διαβολίτσι, έδρα της  Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας, η οποία έχει την τιμή να φέρει το όνομα της πανάρχαιας, ιερής  και πρώτης πρωτεύουσας των Μεσσηνίων, πόλης της Ανδανίας, της πόλης με τα Μυστήρια και τους Αγώνες, της πόλης πού «όρισε» με την «παρακαταθήκη του Αριστομένη» τη θέση της Αρχαίας Μεσσήνης για να αποτελέσει τη συνέχειά της στην ιστορία, της πόλης της Αρχαίας Ανδανίας που όλοι οι Μεσσήνιοι έχουμε καθήκον  να εργαστούμε για να βρεθούν τα ίχνη της» υπογραμμίζουν το ιστορικό υπόβαθρο του αγώνα οι διοργανωτές και μάλιστα από πέρυσι έχει ξεκινήσει ανασκαφικό αρχαιολογικό πρόγραμμα στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αρκαδική Πύλη – Νεοχώρι – Μαγούλα – Ζευγολατειό – Κεντρικό – Διαβολίτσι. Η διαδρομή είναι 17.000 μέτρα, από τα οποία τα πρώτα 7.000 είναι σε ασφάλτινο δημόσιο δρόμο, στη συνέχεια 1.800 μέτρα σε χωμάτινο παραποτάμιο αγροτικό δρόμο και τα δε υπόλοιπα 8.200 μέτρα είναι σε ασφάλτινο δημόσιο  δρόμο.  Η ασφάλτινη διαδρομή των πρώτων 7.000 μέτρων είναι κατηφορική με υψομετρική διαφορά περίπου 280 μέτρων (200 μέτρα τα 4.500 μέτρα και 80 μέτρα τα 2.500 μέτρα). Η υπόλοιπη διαδρομή   είναι τελείως επίπεδη και διασχίζει την Άνω Μεσσηνιακή πεδιάδα μέσα από τα χωριά Νεοχώρι, Μαγούλα, Ζευγολατειό, Κεντρικό μέχρι το Διαβολίτσι. Θα υπάρχουν σταθμοί νερού ανά 2,5 ή 3 χιλ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ:
Η συγκέντρωση των Αθλητών και η παραλαβή των αριθμών για τη συμμετοχή τους θα γίνει στην πλατεία Διαβολιτσίου όπου θα λειτουργεί από τις 15.30 η Γραμματεία. Από εκεί θα ξεκινήσει στις 17.00, η μετάβαση των Αθλητών με λεωφορεία στην Αρκαδική Πύλη, την Αφετηρία του Αγώνα.Στην πλατεία Διαβολιτσίου θα γίνεται και ο τερματισμός.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ :
Από Αρκαδική Πύλη Ώρα 18.00μ.μ.

ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ:
Μέχρι τις 20.15 μ.μ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜ/ΧΗΣ:
Ηλεκτρονικά: sdym.gr (μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 18/8, έναρξη 29/7).Περιορισμένος αριθμός την ημέρα του Αγώνα στη Γραμματεία (μέχρι τις 16.45 μ.μ.). Δωρεάν Συμμετοχή.

ΕΠΑΘΛΑ:
Κύπελλο στους έξι πρώτους (κατηγορίες ανδρών γυναικών) – Μετάλλιο &Αναμνηστική Φανέλα σε όσους τερματίσουν.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
Ο ιατρικός έλεγχος είναι αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων. Για τους ανήλικους με ευθύνη των Γονέων & Κηδεμόνων.

ΔΡΟΜΟΣ 5.000 μ.
Ο δρόμος των 5.000 μ. προσφέρεται για Τρέξιμο ή Περπάτημα.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Διαβολίτσι – Κεντρικό– Διαβολίτσι.  Σταθμός νερού στο Κεντρικό.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ :
Πλατεία Διαβολιτσίου, Ώρα 18.00 μ.μ.

ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ :
Ώρα 19.00 μ.μ.

ΕΠΑΘΛΑ:
Μετάλλιο (των 17.000μ) στους τρεις πρώτους (κατηγορίες ανδρών γυναικών). Μετάλλιο &Δίπλωμα Συμμετοχής σε όσους τερματίσουν.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
Ο ιατρικός έλεγχος είναι αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων. Για τους ανήλικους με ευθύνη των Γονέων & Κηδεμόνων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜ/ΧΗΣ:
Ηλεκτρονικά: sdym.gr (μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 18/8, έναρξη 25/8).Την ημέρα του Αγώνα, περιορισμένος αριθμός Δηλώσεων Συμμετοχής, στη Γραμματεία (μέχρι τις 17.00μ.μ.).Για τους Ανήλικους η Δήλωση Συμμετοχής υπογράφεται από τους Γονείς ή Κηδεμόνες. Δωρεάν συμμετοχή.

ΕΠΑΘΛΑ :
Μετάλλιο σε όσους τερματίσουν. Στους τρείς πρώτους κάθε κατηγορίας θα δοθεί και το Μετάλλιο του Ανδάνειου Δρόμου 17.000 μ.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
Ο ιατρικός έλεγχος είναι αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων και για τους Ανήλικους των Γονιών και των Κηδεμόνων τους.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 1.000 μ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Κυκλική διαδρομή εντός του Διαβολιτσίου

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ:
Πλατεία Διαβολιτσίου, Ώρα 18.00 μ.μ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜ/ΧΗΣ:
Την ημέρα του Αγώνα στη Γραμματεία (μέχρι τις 17:50). Η Δήλωση Συμμετοχής υπογράφεται από τους Γονείς ή Κηδεμόνες.

ΕΠΑΘΛΑ :
Μετάλλιο σε όσους τερματίσουν.Στους τρείς πρώτους (αγόρια-κορίτσια) θα δοθεί το Μετάλλιο του Ανδάνειου Δρόμου 17.000 μ.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
Ο ιατρικός έλεγχος είναι αποκλειστική ευθύνη των Γονιών και των Κηδεμόνων των συμμετεχόντων.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Στις 20.30 θα ξεκινήσουν οι απονομές και η σχετική γιορτή με προσφορά φαγητού στους Αθλητές και τους Εθελοντές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Αλεξόπουλος Ευθύμιος, τηλ. 6942 553154 .