Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Η κοσμική κίνησις έφθασε εις το μάξιμουμ της εκδηλώσεώς της και τα κοσμικά κέντρα είναι κατάμεστα κάθε βράδυ. Πιστεύεται ότι η ορχήστρα του «Παλλαδίου» θα συγκεντρώση όλους τους φιλομούσους και μη της πόλεώς μας, μερικοί μάλιστα εκ των πρώτων εξεδήλωσαν την χαράν των κατά τρόπον πολύ πρωτότυπον.  Υπό την ηγεσίαν του εγχωρίου μουσικοσυνθέτου περιήλθον όλα τα στενά της Καλαμάτας.

-ΤΗΝ προπαρελθούσαν εβδομάδα εφονεύθη το επταετές αγγελούδι του προέδρου της Κοινότητος Βελιών Θεοδώρου Τσιμπίδη, ονόματι Ιωάννης, εξ απροσεξίας δια περιστρόφου το οποίον εύρε εντός μπαούλου κατά την απουσίαν των οικείων του και ενώ περιεργάζετο τούτο εκπυρσοκρότησε και τον εύρε εις την κοιλίαν. Μετά το δυστύχημα ο Άγγελος Τσιμπίδης θείος του παιδιού το παρέλαβε και έσπευσε εις Μονεμβάσιαν δια να το μεταφέρη εις Αθήνας αλλά δυστυχώς απεβίωσε καθ’ οδόν.

-ΠΑΡΑ των αστυνομικών οργάνων συνελήφθησαν οι Δημ. Αντ. Τσαούρης εκ Χαλβάτσου κατηγορούμενος επί αδίκω επιθέσει, Παρ. Γραμπάς εξ Ανθείας ως παρανόμως οπλοφορών, Παν. Μαυράκης εκ Λιγουδίστης δια παράβασιν του νόμου αυτοκινήτων, Κωνστ. Φλαούνας εκ Χαλβάτσου, διότι ωπλοφόρει παρανόμως και Κων. Μαρκόπουλος εκ Μεθώνης και Σπ. Καλογερόπουλος εκ Λέζαγα κατηγορούμενοι επί λιποταξία.