Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΥΡΙΟΝ 20ήν Ιουλίου εορτάζει η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού μεγαλοπρεπώς την ετησίαν πανήγυριν του Αγίου Προφήτου Ηλιού χοροστατούντος του εν Καλάμαις πρωτοψάλτου και ευγενούς Ιωάννου Κατζαΐτου κατά τον εσπερινόν και θείαν λειτουργίαν. Θα εορτάσουν δε και τα σωματεία των Καφφεπωλών, Αμαξηλατών και Βαρελοποιών μετά των ιερών σημαιών και λαβάρων των. Η Ιερά Μονή θα παρέξη πάσαν δυνατήν περιποίησιν και ευκολίαν εις τους προσερχομένους προσκυνητάς.

-ΛΟΓΩ της μακασφαλτοστρώσεως της όπισθεν της πλατείας της 23ης Μαρτίου οδού είχεν επιτραπή προσωρινώς η διέλευσις των εκτελούντων την συγκοινωνίαν Καλαμών δια της πλατείας 23ης Μαρτίου Πλατείας αυτοκινήτων. Εκλιπόντως όμως του λόγου τούτου εζητήθη παρά της Αστυνομίας η απαγόρευσις της διελεύσεως συμφώνως προς σχετικήν αυτής διάταξιν, άμα τη κατασκευή της γεφύρας.

-ΟΙ Αγγελής Γεωργίου Καρνάρος και Ηλίας Δημ. Ηλιόπουλος επωφεληθέντες της απουσίας εις την εξοχήν του Ευαγγ. Μητροπούλου διέρρηξαν το παράθυρον της εν Ζάχα οικίας του και εισελθόντες εντός αυτής αφήρεσαν περί τας 33 οκάδας σίτου αξίας δραχμών 300. Αμφότεροι συλληφθέντες απεστάλησαν εις τον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.