Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΚΑΤΟΠΙΝ πληροφοριών ότι εντός της οικίας του προέδρου της Κοινότητος Γαρδικίου Παναγιώτου Μπάλα συνελήφθη η σύζυγος αυτού Βασιλική ποιούσα έρωτας… μετά του συγχωρίου της Δημητρίου Τσίγκου, ο διοικητής αστυνομικού σταθμού Θουρίας μεθ’ όλης της δυνάμεως του σταθμού του μετέβη εις την ως άνω κώμην ένθα εύρε κατοίκους της κωμοπόλεως έξω της οικίας του προέδρου οπλοφορούντας και εξημμένους εις βαθμόν τοιούτον ώστε να απειλήται σύρραξις.

Ο διοικητής μη δυνάμενος δια της δυνάμεώς του να τους συλλάβη προσεκάλεσεν αυτούς όπως παραδώσουν τα όπλα. Αρνηθέντων τούτων εζήτησε τηλεγραφικώς ενίσχυσιν παρά του β΄ αστυνομικού τμήματος Καλαμών, ούτινος μετά τρίωρον ισχυρά δύναμις υπό τον διοικητήν έφθασεν εκεί. Εν τω μεταξύ οι χωρικοί είχον αφοπλισθή. Συνελήφθησαν δε επί αντιστάσει κατά της αρχής οι Παναγιώτης Μπάλας, Γεώργιος Λίβας, και Περικλής Πουλόπουλος, οίτινες εν συνοδεία μετά της ως άνω Βασιλικής και Δημητρίου Τσίγκου μετεφέρθησαν χθες εις Καλάμας και παρεδόθησαν εις τον Εισαγγελέα.

ΕΚ των γενομένων προανακρίσεων υπό του διοικητού του β΄ αστυνομικού τμήματος προκύπτει το βάσιμον της ενοχής των. Η μοιχαλίς είναι ηλικίας 35 περίπου ετών, μάλλον άσχημος και φέρει τραύμα ελαφρόν δι’ όπλου οπισθογεμούς εις τον δεξιόν ημιθωράκιον τραυματισθείσα υπό τινός πυροβολούντος χωρικού καθ’ ον χρόνον αύτη ευρίσκετο εντός της οικίας. Εναντίον της επεδόθη μήνυσις επί μοιχεία υπό του συζύγου αυτής.