Σε δημοπρασία βγαίνει Ξενώνας κληροδοτήματος στο Εξωχώρι Μάνης

Σε δημοπρασία βγαίνει Ξενώνας  κληροδοτήματος στο Εξωχώρι Μάνης

Σε δημοπρασία, προκειμένου να μισθωθεί για τα επόμενα τρία χρόνια, «θα βγει» με απόφαση του Δήμου Δυτικής Μάνης το Τουριστικό Περίπτερο και Ξενώνας «Το Φαράγγι» στο Εξωχώρι.

Με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου εγκρίθηκαν οι όροι της δημοπρασίας, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα.

Νεόκτιστο
Το ακίνητο ανήκει στο Κληροδότημα Αλεξάνδρας Ταμπουρέα που διαχειρίζεται ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Η δημοπρασία που θα γίνει αφορά την εκμίσθωση του κτηρίου (ισόγειο με ισομέγεθες υπόγειο), το οποίο βρίσκεται στη θέση «Κολιμπετσέικα» του οικισμού Χώρας της Κοινότητος Εξωχωρίου.

Το συνολικό εμβαδόν είναι 500 τ.μ. περίπου, ωφέλιμο 350 τ.μ. και αποτελείται από έξι λειτουργικά δωμάτια, εμβαδού 30 τ.μ. και χωρητικότητας δύο κλινών έκαστο, χώρο υποδοχής, βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους.

Το κτήριο είναι νεόκτιστο, σε πολύ καλή κατάσταση, με μηδαμινό κόστος συντήρησης, αλλά δε διαθέτει ιδιόκτητες θέσεις στάθμευσης και ενοικιάζεται κενό. Για το κτήριο αυτό, το οποίο εκμισθώνεται ανελλιπώς από το 2005, έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια από την Πολεοδομία Καλαμάτας.

Όροι δημοπράτησης
Μερικοί από τους όρους δημοπράτησης που εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή είναι οι εξής:

-Το μίσθιο να χρησιμοποιηθεί ως Ξενοδοχείο Ύπνου με Εστιατόριο, σύμφωνα με τους όρους του δωρητή, ενώ απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αλλαγή της συμφωνηθείσας χρήσης του

-Ως τιμή εκκίνησης του ετήσιου μισθώματος καθορίζεται το ποσόν των 9.500 ευρώ, που προέκυψε από επίσημη εκτίμηση του ακινήτου από πιστοποιημένο εκτιμητή

-Ο πλειοδότης που θα αναδειχθεί μισθωτής θα πρέπει κατά την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης να καταθέσει μια σειρά από δικαιολογητικά, ανάμεσα στα οποία και εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ή γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ποσού ίσου προς το 1/10 του συμφωνηθέντος ετήσιου μισθώματος

-Η μίσθωση θα έχει διάρκεια τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και το μίσθωμα που τελικά θα διαμορφωθεί από τη δημοπρασία θα παραμείνει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Μετά τη λήξη της μίσθωσης μπορεί να συμφωνηθεί η ανανέωση για χρόνο ίσο η και βραχύτερο με τους ίδιους ή επουσιωδώς διαφορετικούς όρους.

Της Βίκυς Βετουλάκη