Σε «οργανωμένο» χώρο διακίνησης ναρκωτικών μετατρέπουν κατασκηνωτές το δάσος της Ελαίας

Σε «οργανωμένο» χώρο διακίνησης ναρκωτικών μετατρέπουν κατασκηνωτές το δάσος της Ελαίας

Έντεκα συλλήψεις σε αιφνιδιαστική έρευνα της Αστυνομίας

Σε… οργανωμένο χώρο χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών τείνει να εξελιχτεί το δάσος της Ελαίας, όπου καταφτάνουν κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα για μη οργανωμένη κατασκήνωση. 

Τους τελευταίους μήνες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας και ιδιαίτερα η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας έχει προβεί σε επανειλημμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην περιοχή της Ελαίας και έχει προβεί σε συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Τις προηγούμενες μέρες έγινε νέα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο χώρο που κατασκηνώνουν διάφορα άτομα στην Ελαία και έγιναν 11 συλλήψεις ατόμων που κατείχαν ναρκωτικά, ακόμα και χασισόδεντρα σε γλαστράκια που είχαν φέρει μαζί τους!

Συλλήψεις

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο δάσος της Ελαίας του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και τη συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Μεσσηνίας και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών,

Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων 8 Έλληνες, όλοι κάτοικοι Αθηνών και 3 αλλοδαποί, ηλικίας από 27 έως 55 ετών και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 80 γραμμάρια κάνναβης, δενδρύλλια, καθώς και μικροποσότητες κοκαΐνης.

Αναλυτικά, οι Έλληνες που συνελήφθησαν είναι: ένας 55χρονος με 10,10 γραμμάρια χασίς, μια 38χρονη με 6,10 γραμμάρια χασίς, ένας 24χρονος με 0,7 γραμμάρια χασίς και ένα τσιγαριλίκι, ένας 30χρονος, ένας 35χρονος και ένας 30χρονος διότι κατείχαν από κοινού δύο ποσότητες με 2,5 γραμμάρια χασίς, ένας 40χρονος με 2,7 γραμμάρια χασίς και τέλος ένας 55χρονος που είχε φέρει μαζί του φυτεμένα σε γλάστρα 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως περίπου 1,8 μέτρου.

Οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν είναι ένας 30χρονος Γάλλος που είχε 216 γραμμάρια λαθραίου καπνού, ένας 42χρονος Αλβανός κι ένας 28χρονος ομοεθνής του διότι κατείχαν 59 γραμμάρια χασίς, 3,6 γραμμάρια κοκαΐνης και 13 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Δικογραφία

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, του Τελωνειακού Κώδικα και περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη