Σύλλογος Φίλων Μουσικής Γαργαλιάνων: «Τα έψαλε» μετά μουσικής στο δήμαρχο

Σύλλογος Φίλων Μουσικής Γαργαλιάνων: «Τα έψαλε» μετά μουσικής στο δήμαρχο

Πρώτη φορά στα χρονικά δεν έκλεισε η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων την παρέλαση στην εκδήλωση για το Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχο Καπετάν Τέλλο Άγρα την Κυριακή στους Γαργαλιάνους, κάτι που, όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο, προκάλεσε απορία και αντιδράσεις, με το Σύλλογο Φίλων Μουσικής και Πολιτισμού και τη Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων να ανακοινώνουν το απόγευμα της Δευτέρας πως αισθάνονται προσβεβλημένοι και θιγμένοι.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στο facebook, αναγράφεται: «Εχθές (σ.σ. την Κυριακή) με μεγάλη χαρά η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και Πολιτισμού συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την ηρωική θυσία του Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχου Σαράντη Αγαπηνού, που είναι γνωστός με το πολεμικό του ψευδώνυμο ως Τέλλος Άγρας, ο οποίος  δολοφονήθηκε δι’ απαγχονισμού από κομιτατζήδες Βούλγαρους στις 7 Ιουνίου 1907. Όλοι γνωρίζουν ότι στις παρελάσεις η Φιλαρμονική, η οποία έχει πάρει τη θέση της απέναντι στους επισήμους, αποχωρεί και παρελαύνει ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της παρέλασης.

Εχθές (σ.σ. την Κυριακή) για πρώτη φορά, είτε για λόγους ασυνεννοησίας είτε από βιασύνη ορισμένων εκ των επισήμων, αυτό δεν κατέστη δυνατό και σε καμία περίπτωση δεν ευθυνόμαστε εμείς που δε μας επετράπη να κλείσουμε την παρέλαση όπως προβλέπεται και όπως θα θέλαμε για να τιμήσουμε τον ήρωα της πόλης μας.

Ο αρχιμουσικός, ο πρόεδρος και όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής μας αισθανόμαστε προσβεβλημένοι και θιγμένοι και παρακαλούμε να μας δοθεί μια πειστική εξήγηση και μια συγγνώμη από τους υπευθύνους.

Υ.Γ. Το αυθόρμητο χειροκρότημα όσων έμειναν πίσω και κατάλαβαν τι συνέβη ήταν η ανταμοιβή μας για τον κόπο που καταβάλαμε και το χρόνο που αφιερώσαμε για να προετοιμαστούμε και να τιμήσουμε όπως άξιζε τον ήρωά μας».

Του Ηλία Γιαννόπουλου