Συνεχίζεται η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Συνεχίζεται η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Διατηρήθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύτηκε η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά που δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Όπως σημειώνει, σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, με διαφορετική σύνθεση αυτή τη φορά το εν λόγω δικαστήριο έκρινε κατά πιθανολόγηση ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι άκυρη και αντίθετη στην κείμενη δικαιοταξία, ενώ διατήρησε την ισχύ της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της ασκηθείσας συλλογικής αγωγής.

«Η προσωρινή δικαστική προστασία παρέχει δίχτυ προστασίας που συνίσταται στην απαγόρευση της διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρεία κατηγορία των “ευάλωτων καταναλωτών”, εάν όφειλαν ή οφείλουν το ποσό που αντιστοιχεί στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Στην υπόθεση, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της συλλογικής αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων (ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ) έκανε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Το δικηγορικό σώμα για άλλη μια φορά, μετά την παρέμβαση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους ευάλωτους δανειολήπτες, στέκεται στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε δυναμικά», αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.