Τελικά θα μάθουμε κάτι νεότερο για τη μετεγκατάσταση των Ρομά;

Τελικά θα μάθουμε κάτι νεότερο για τη μετεγκατάσταση των Ρομά;

Πάει καιρός από την 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας τη 18η Απριλίου 2022, όταν άνοιξε εκ νέου στο Σώμα η συζήτηση για την αυξημένη παραβατικότητα σε περιοχές γύρω από το Πολυκλαδικό Λύκειο Καλαμάτας, έπειτα από ερώτηση δημοτικού συμβούλου. Μεταξύ των απόψεων που είχαν επικρατήσει για τη λύση του ζητήματος ήταν –για ακόμα μια φορά- η ανάγκη μετεγκατάστασης των Ρομά από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Ωστόσο, περισσότερο ενδιαφέρον γύρω από αυτό το κομμάτι φαινόταν να έχει η τοποθέτηση του κ. Φάβα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπήρχε ανοιχτή επικοινωνία του Δήμου Καλαμάτας και της Γενικής Γραμματείας μιας γαλλικής οργάνωσης, μέσα από την οποία προβλεπόταν η εν δυνάμει εξασφάλιση χρηματοδότησης (μέσω ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ ή της Περιφέρειας Πελοποννήσου) για τη μετεγκατάσταση των Ρομά που διαβιούν στην ίδια περιοχή σε 67 κατοικίες οι οποίες επρόκειτο να κατασκευαστούν σε έκταση 17 στρεμμάτων εντός Καλαμάτας.

Έκτοτε δεν έχει εκδοθεί καμία νεότερη ανακοίνωση περί του τι μέλλει γενέσθαι. Παράλληλα, ακόμα και έπειτα από την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του πολίτη, δε διαφαίνεται να είναι άμεση η κινητοποίηση τόσο της Πολιτείας όσο και των τοπικών Αρχών για την ουσιαστική και ριζική αντιμετώπιση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

Χρ.Μ.

Υ.Γ. Καλό θα ήταν, πάντως, έστω και εάν η λύση που ακούστηκε προ καιρού στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας «ναυάγησε», να δοθούν απαντήσεις και λύσεις για το ζήτημα προς διευκόλυνση της καθημερινότητας πολλών συμπολιτών μας.